Ugrás a tartalomra

Megint az operáé a főszerep

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 15. szerda 15:00
Újra örülhetnek az opera szerelmesei, mert a Miskolci Szimfonikus Zenekar június 30-án egy nagyszabású gálaesten vonultatja fel a műfaj kiválóságait.
Fotók: mso.hu

Ismét Miskolcon az olasz karmester, Lorenzo Castriota, aki néhány éve már visszatérő vendége a Miskolci Szimfonikusoknak. A dirigens újra egy csokorra való csodás operával érkezik, illetve világszínvonalú énekesekkel (Burçin Savigne – szoprán, Asude Karayavuz – mezzoszoprán és Chung-Man Lee – tenor).


Tavalyi olaszországi turnéján fogalmazódott meg az együttesben, hogy Miskolcon is van létjogosultsága egy-egy nagyszabású operagála estnek, kárpótolván kicsit ezzel az Operafesztivál törzsközönségét. Decemberben egy kifejezetten olasz tematikájú koncerttel örvendeztették meg a nagyérdelműt, idén pedig egy igazán színes programot hoznak el a hazai közönségnek.

Nagy gyakorlata van már az operajátszás terén a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak, és mindig szívesen kirándul az operák világába.


„Mégis egy ilyen gálaest igen színes zeneileg, hiszen a szerzők is sokfélék. Teljesen másféle odafigyelést igényel, mint mondjuk egy szimfónia eljátszása, izgalmas kihívást jelent a zenekar számára egy-egy ilyen koncert” – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!