Ugrás a tartalomra

A megrongált traffibox nem védi a közlekedőket

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 28. kedd 14:55
Az eszköz pedig bevált, nem történt halálos közúti közlekedési baleset Miskolcon, a Kiss Ernő utcában, amióta működik a Traffibox.
Fotó: police.hu

A napokban azonban ismeretlen tettes festékkel lefújta a közlekedés biztonságát szolgáló szerkezetet, ezért a rendőrség eljárást indított az ügyben - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, lassan fél éve működik Miskolcon, a Kiss Ernő utcában az úgynevezett Traffibox, ami az adott útszakaszon szűri ki a gyorshajtó sofőröket. A közelmúltban itt két halálos közúti közlekedési baleset is történt, amióta azonban az eszköz figyeli az utat nem volt tragédia ezen útszakaszon.

A napokban - eddig még - ismeretlen elkövető megrongálta a készüléket. A Miskolci Rendőrkapitányság ezért rongálás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a gyorshajtás a vezető baleseti okok közé tartozik, valamint, tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni és az ellenőrzés eredményét befolyásolni. 

A telepített Traffibox az agresszív gyorshajtók kiszűrésére szolgál, hogy mindenki hazaérjen! - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!