Ugrás a tartalomra

Megvédték világbajnoki címüket a Miskolci Mazsorett Együttes tagjai

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 31. szerda 13:48
Megvédték világbajnoki címüket a Miskolci Mazsorett együttes tagjai a franciaországi Agen városában július 18. és 21. között tartott nemzetközi viadalon. Így már háromszoros világbajnokok mind zászlós csapat, mind pedig botos összetett csapat kategóriában a felnőtt csoport tagjai.

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola és a Miskolci Kulturális Központ fenntartásában működő Miskolci Mazsorett Sportegyesületet idén a felnőtt csoport képviselte a rangos megmérettetésen. Összesen 16 koreográfiával léptek a miskolci lányok a nemzetközi zsűri elé. Az együttes tagjai egész évben folyamatosan készültek, hogy legjobb formájukban mutathassák be produkcióikat a Világbajnokságon.

A kitartó munka meghozta eredményét hiszen a lányok megvédték Világbajnoki címüket Zászlós csapat kategóriában és Botos összetett csapat kategóriában is. Így ebben a két kategóriában már háromszoros Világbajnoknak mondhatják magukat.

A többi kategóriában is remekeltek az egyesület tagjai. A Molnár Panka Sára - Farkas Fédra duó is megvédte botos duó kategóriában Világbajnoki címüket, sőt még mace (tamburbot) duó kategóriában is felállhattak a dobogó legfelső fokára. Szóló kategóriában is sikeresen szerepeltek a lányok hiszen minden szólista éremmel a nyakában térhetett haza. Senior szóló kategóriában az 1. (Farkas Fédra) és 2. (Molnár Panka Sára) helyezést is a miskolci együttesben táncoló lány nyerte el. Farkas Fédra 2 botos és mace kategóriában is első helyen végzett. Huszák Zsófia ugyancsak mace kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg tradicionális szóló kategóriában a 4. helyen végzett. Junior 1 botos szóló kategóriában is mindkét versenyző dobogóra állhatott - Gánóczy Kinga 2., Ágoston Mercédesz pedig a 3. helyen végzett.

A botos miniformáció tagjainak (Ágoston Mercédesz, Bajzát Anna, Farkas Fédra, Molnár Panka Sára, Spisák Dorina, Tóth Lilla) szintén szólt a magyar himnusz a dobogó legfelső fokán.

Idén új eszközzel a mace bottal (tamburbottal) ismerkedtek meg az együttes tagjai és mini formációban is kvalifikációt szereztek a Világbajnokságra, ahol egyből a dobogó második fokára állhattak fel a csapat tagjai. (Bajzát Anna, Huszák Zsófia, Molnár Panka Sára, Spisák Dorina, Tóth Lilla)

Így összesen 8 arany-, 3 ezüst -és 2 bronzéremmel tértek haza a lányok Világbajnokságról. A verseny mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra, városnézésre és tengerparti fürdőzésre is. A miskolci táncosok rengeteg élménnyel, emlékekkel, valamint csodás eredményekkel tértek haza.
 
Ezúton is szeretnék megköszönni MINDENKINEK, aki hozzásegítette Őket, hogy eljuthassanak a Világbajnokságra. Valamint hálásak minden pici támogatásért, hogy  ezeket a remek eredményeket és élményeket átélhették!  
A lányok és a csoportvezetőik (Dudás Ágnes, Kócziné Rózsa Ildikó, Kovács-Mogyorós Zsuzsa) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket. A világbajnokságon bemutatott produkciók megtekinthetőek lesznek szeptemberben Miskolc különböző kulturális rendezvényein. Az együttes szeptemberben induló csoportjaiba szeretettel várja óvodás kortól az új jelentkezőket az Ifiházban.
 
Eredmények:
Senior Botos összetett csapat (menettánc + színpadi) - 1.helyezés Világbajnok
Senior zászlós csapat kategória - 1.helyezés Világbajnok
Senior botos mini formáció - 1.helyezés Világbajnok
Farkas Fédra, Molnár Panka Sára - Senior botos duó/trió - 1.helyezés Világbajnok
Farkas Fédra, Molnár Panka Sára - Senior mace duó/trió - 1.helyezés Világbajnok
Farkas Fédra - Senior mace szóló - 1.helyezés Világbajnok
Farkas Fédra - Senior 1botos szóló - 1.helyezés Világbajnok
Farkas Fédra - Senior 2botos szóló - 1.helyezés Világbajnok
Senior Mace mini formáció - 2.helyezés
Molnár Panka Sára - Senior 1botos szóló - 2.helyezés
Gánóczy Kinga - Junior 1botos szóló - 2.helyezés
Ágoston Mercédesz - Junior 1botos szóló - 3.helyezés
Huszák Zsófia - Senior mace szóló - 3.helyezés
Huszák Zsófia - Senior Tradicionális botos szóló - 4.helyezés
Gánóczy Kinga - Junior Tradicionális botos szóló 8.helyezés

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!