Ugrás a tartalomra

Meseíró pályázatot hirdet a múzeum

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 21. kedd 16:15
A miskolci Herman Ottó Múzeum meseíró pályázatot hirdet gyerekek és felnőttek számára a Pannon-tenger Múzeum tíz éves fennállása alkalmából.

A meseíró pályázatot kizárólag amatőr alkotóknak hirdeti meg a Herman Ottó Múzeum, minden pályázó egy művel jelentkezhet, azonban egyén, szerzőpáros vagy szerzői csoport is küldhet be mesét.  A pályamű témája a Pannon-tenger Múzeum három önálló állandó kiállítása (A Kárpátok ásványai, az Őserdei ösvényeken…, és a Dínók Földjén – MezoZOOikum) kapcsán szabadon választható. A mese terjedelme maximum 9000 karakter lehet, a pályázatra kizárólag e-mailhez csatolt word formátumú dokumentumot fogadnak el - írja közleményében az intézmény.

Az alkotók négy korcsoportban: 7-10 éves, 11-14 éves, 15-18 éves és 18 év feletti - jelentkezhetnek a megmérettetésre. Korcsoportonként az első helyezettet díjazzák, a nyereményük értékes könyvjutalom és egy éves ingyenes belépő a Herman Ottó Múzeumba. A beküldött pályamunkákból válogatás és az illusztrációs pályázat lezárulta után meséskötet készül - szól a pályázat.

Az ünnepélyes díjkiosztóra a Múzeumok Éjszakáján kerül sor.

A pályázat benyújtásának határideje: május 31., a pályamunkákat a meseiropalyazat.muzeum@gmail.com e-mailcímre várják. A múzeum emailben kéri feltüntetni a pályázó(k) nevét, életkorát, elérhetőségeit, iskolák esetén az iskola nevét, elérhetőségeit is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!