Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.09.18.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 18. hétfő 07:21
Nyáriasan meleg idővel kezdődik ez a hét is. Bár kedden hidegfront vonul át felettünk, a hőmérséklet alig változik: a front után is nyáriasan meleg marad időjárásunk. Nem minden csillagjegynek indul túl egyszerűen a hét, de azért sikerül túllendülni a problémákon.
minap indító centrum szökőkút
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Jobbára napos időre számíthatunk a fátyol- és a képződő gomolyfelhők mellett, délutántól nyugat felől már vastagabb felhősávok is besodródhatnak. Csapadéknak kicsi az esélye, de néhol futó zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Kisalföldön megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő este 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Miskolc nagy részén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mért adatai alapján. Megfelelő a Népkertben, a vármegyei kórház területén, Martinkertvárosban, a Zsolcai kapuban, a Búza téren, a Diósgyőri Gimnáziumnál, az Avasalján és Selyemréten. Erősen szennyezett a levegő minősége Lyukóvölgyben, Újdiósgyőrben és az Újgyőri piacon.

Útinform 

Közlekedési információk a reggeli órákban a Miskolci Városgazda információi alapján:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Kérik a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balogh Á. u. 27
Balassi B. u. 15
Báthori sor 55
Bárczay u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Csendes u. 26
Dráva u. 20
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Garam u. 4
Igazság u. 14
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es postával szemben
Középszer u. 12
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u. kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Meggyesalja u. 11; 41
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Torontáli u. 33/a
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos

Jól indul a hét, ma visszautasíthatatlan állásajánlatot kapsz. De azért, ne hamarkodd el a döntést, bizonyosodj meg róla, hogy tényleg valós dolgokat ajánlottak neked. A jelenlegi munkahelyeddel elégedett vagy, fontold meg a döntést!

Bika

Ez a nap nagyon jól kezdődik számodra, meg is lepődsz, hiszen a hétfő reggelek mindig rohanással telnek. Ma viszont teljesen eláraszt a nyugalom. Végre egyensúlyban vagy magaddal.

Ikrek

Lehetőséged nyílik rá, hogy minden adósságodtól megszabadulj. Egy jó befektetés nagyot lendíthet anyagi helyzeteden, így végre egyenesbe kerülhetsz. Ne hagyd ki a lehetőséget.

Rák

Soha nem bízol senkiben. Ezt ugyan nagyon jól teszed, de ma találkozhatsz valakivel, aki megváltoztatja benned ezt a rossz előítéletet. Engedd be a jót, ne zárkózz el! Ezt tartsd észben a mai nap.

Oroszlán

Nehéz volt a múlt heted a munkahelyeden, és a mai nap sem indul zökkenőmentesen. Egy ideje nem vagy boldog a tudattól, hogy ezt a munkát csinálod. Ha úgy érzed, nem elégít ki, miért nem váltasz?

Szűz

Túlságosan aggodalmaskodó voltál az elmúlt időszakban. Jó lenne, ha végre a dolgok mélyére ásnál és kiderítenéd, mi nyomja a szíved valójában. Erre kiválóan alkalmas lehet egy közeli barát, akivel áttudod beszélni a problémákat.

Mérleg

Túlvállaltad magad az elmúlt időben. Ettől nagyon fáradt vagy, de nem mered rábízni munkád másra. Pedig jó lenne, ha kicsit visszavennél, mert a fáradtság és a figyelmetlenség a munkádra is kihat.

Skorpió

Itt az ideje, hogy átértékeld kapcsolataidat. Nem érdemes időt pazarolnod olyan emberekre, akik meg sem érdemlik. Soha nem számíthattál rájuk, amikor szükséged lett volna rá, akkor meg miért is a barátaid?

Nyilas

Ma több nehéz helyzetet gördít eléd az élet, de szerencsére ezeken sikerül felülkerekedned. Sokat pihentél a hétvégén, így a hét első felében könnyebben is veszed az akadályokat.

Bak

Ma valaki keresztbe húzhatja számításaidat. De ne orrolj meg rá emiatt. Üljetek le és beszéljétek meg a problémáitokat, ezután könnyen fogtok majd együttműködni, ha már egyszer így alakult a helyzet.

Vízöntő

Ne légy önfejű, adj mások véleményére is. Ne gondold, hogy csak te vagy a világon. Hallgasd meg a körülötted lévő embereket is. Az sose, jó, ha valakire ráerőszakolod akaratodat.

Halak

Ma meg kell oldani a vitás helyzeteket. Ebben nem vagy annyira jó, de ma sikeresen veszed az akadályokat. Otthon sem lesz túl jó a hangulat, de ezt a feszültséget is sikerül ma feloldani. Nehezen indul a nap, de jól végződik.

Forrás: nlc.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!