Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.09.19.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 19. kedd 08:04
Az éjjeli csapadékból még marad nappalra.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Határozottabban késő délutántól, nyugat felől csökken a felhőzet és vele együtt a csapadékhajlam is, addig napközben szórványos fordulhat elő zápor, elszórtan zivatar. Az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között alakul, de délkeleten kicsit melegebb, az Északi-középhegységben pedig hűvösebb lehet. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Miskolc túlnyomó részén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mért adatai alapján jó. Ahol mégsem, ott pedig megfelelő.

Közlekedési információk

A reggeli órákban a Miskolci Városgazda információi alapján ezekre kell számítani:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
 
Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balogh Á. u. 27
Balassi B. u. 15
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Csendes u. 26
Dráva u. 20
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Igazság u. 14
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Meggyesalja u. 11; 41
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Torontáli u. 33/a
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
A nosztalgia vonzó dolog, de nem segíti a jövőd épülését, ezért jobb is, ha nem most merülsz el benne teljesen, amikor egyik feladat a másikat váltja. Legyél kitartó, akkor a siker is eljön.

Bika
Olyan pillanatokat élsz most meg, amikről tudod, hogy még sokáig emlékezni fogsz rájuk. Figyelj minden porcikáddal ezekre az érzésekre, hogy később is fel tudd idézni őket, mert meghatározóak lehetnek.

Ikrek
Ha kezdesz kifogyni az ötletekből, ne félj segítséget kérni olyanoktól, akik nálad tapasztaltabbak egy probléma kezelésében. Biztosan találsz valakit, aki nem csak szívesen segít, de válaszai is vannak.

Rák
Csak saját magadért vállalhatsz felelősséget, de ez nem jelenti azt, hogy ne akarnál másoknak is segíteni. Cselekedni azonban helyettük nem tudsz, legfeljebb csak tanácsot adhatsz, és rajtuk múlik, megfogadják-e.

Oroszlán
Képes vagy a rugalmasságra, ha a helyzet azt kívánja meg, de azt rosszul viseled, hogyha csak neked kell rugalmasnak lenned, és mások nem mutatnak erre hajlandóságot. Elvárod, hogy ők is próbálkozzanak.

Szűz
Úgy érzed, hogy valami túl gyorsan, váratlanul ér véget, még nem voltál erre felkészülve teljesen. Szerencsére lesz még nyitott ajtó, amin keresztül elrendezheted a befejezetlen dolgaidat.

Mérleg
Kicsit előre sietsz, és ezzel jó esélyeket teremtesz magadnak arra, hogy bezsebeld a sikereket is, amiket kijelöltél magadnak célként. Ne torpanj meg most már, akkor sem, ha egyedül találod magadat a mezőnyben.

Skorpió
A versenyhelyzetekben jobban teljesítesz, ugyanakkor az állandó idegeskedés nem biztos, hogy jót tesz neked. Próbálj nyugodtabb körülmények között is jól szerepelni, ez mindenkinek jobb lesz.

Nyilas
Olyan sikereket érhetsz el, amik jót tesznek az önbizalmadnak, és erre most nagy szükséged is van. Nem kell túlságosan elbíznod magadat, de használd ki az alkalmat arra, hogy erőt meríts valamihez.

Bak
Legszívesebben mindent hátrahagynál most, és csak kikapcsolódnál egy kicsit. Valaki azonban számít rád, és nem okozhatsz neki csalódást, ezért érdemes még egyszer felvenni a kesztyűt.

Vízöntő
Valaki sokkal nagyobb ügyet csinál egy kis problémából, mint kellene, és úgy érzed, a te kötelességed, hogy elrendezd a dolgot. Ne vállalj nagyobb szerepet, mint amekkorával el tudsz bánni.

Halak
Éppen időben végzel valamivel ahhoz, hogy legyen egy szusszanásnyi időd pihenni. Délután újabb kihívások várnak rád, ezért nem is baj, ha lazítasz egy kicsit, mielőtt újra a munkába veted magadat.

forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!