Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.11.23.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 07:54
A reggeli fagyokat követően a csütörtök még nyugodt lesz, azonban pénteken markáns hidegfront érkezik, amely mögött tartósan téliesre fordul időjárásunk.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

A felettünk lévő fátyolfelhőzet átmenetileg szűrheti a napsütést, majd délkeleti irányba levonul, és hazánk döntő részén kiderül az ég. Északkeleten viszont maradhatnak tartósabban felhős körzetek. A késő délutáni órákban észak, északnyugat felől újabb felhőtömbök is érkezhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Levegőminőség

Miskolc nagy részén megfelelő a levegő minősége, Észak-Kiliánban, a Lórántffy utcában, a Tatárdombon és Újdiósgyőrben jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai alapján. 

Útinform (a Miskolci Városgazda információi szerint)
 

Útlezárás:

NOVEMBER VÉGÉRE teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.

A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

NOVEMBER VÉGÉIG LEZÁRTÁK A REPÜLŐTÉRI UTCAI VASÚTI ALULJÁRÓT

Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták.

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.
Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.

Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Avasalja u. 35
Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Előhegy utca 134
Ernye bán u. 25
Kapitány u. 21
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Kölcsey u. 1.,
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Lomb u. 1
Martinovics Ignác u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos (03. 21-04. 20.)

Ha felismered, hogy valaki meg akar bántani vagy sérteni, egyszerűen ne vegyél tudomást róla, de ne pazarold a gondolatait olyasvalakire, akit ki nem állhatsz.

Bika (04. 21-05. 20.)

Sikered nem indokolja, hogy legjobb barátaid előtt megjátszd magad, ha valaki, hát ők tudják, hogy honnan jöttél, hogy üzleti gyarapodásod mögött sok segítség van.

Ikrek (05. 21-06. 21.)

Ha valaki folyton bírálgat, magad is elhiszed, hogy valami nincs rendben veled, de a párodnak nyugodtan kibeszélheted magad, neki elmondhatod, mi bánt.

Rák (06. 22-07. 22.)

Elemezd a füllentés mögött meghúzódó okokat: próbáld megérteni, hogy kollégád vagy rokonod bizonytalanságból, előnyszerzési vágyból vagy egyéb okból lódított-e.

Oroszlán (07. 23-08. 23.)

Anyagi téren kellően józannak kell lenned: amire nem telik, arról mondjál le, de üzleti és szerelmi ügyekben ne hagyd magad átejteni, beleköpni a levesedbe.

Szűz (08. 24-09. 23.)

Ha egy álomvilágban élő pasi soha nem érzett vágyakat és álmokat ébreszt benned, akkor sem szabad hazacipelned; ma az intrikáktól sem érzel védettséget.

Mérleg (09. 24-10. 23.)

Ne ülj fel a pletykáknak, ne engedd magad lebeszélni meggyőződésedről, elképzeléseidről, az ostobaságokra pedig semmi esetre se válaszolj!

Skorpió (10. 24-11. 22.)

Kellemetlen feladat, amikor ki kell zárnod az életedből valakit, aki visszatart pénzkereseti erőfeszítéseidben, de este te sem tündökölsz az őszinteségeddel.

Nyilas (11. 23-12. 21.)

Ha a munkakedved változékony, nem tudsz azonosulni feladataiddal, és még a családról is gondoskodnod kell, gyújts gyertyát, hallgass zenét és tanulj a hibákból.

Bak (12. 22-01. 20.)

Ma könnyen eltévesztesz dolgokat, késéseddel galibát okozol, de ne legyél túl hiszékeny; ha munkahelyi gondjaid adódnak, kevésbé törődsz a pároddal.

Vízöntő (01. 21-02. 19.)

Valaki megígér mindent, pénzt vagy új állást, csak teljesítsd óhaját, a jutalom valóban ígéretesnek tűnik, érj azonban csak a közelébe, menten semmivé foszlik.

Halak (02. 20-03. 20.)

Próbálj szó nélkül túllépni egy kellemetlen ügyön, de egy munkahelyi vagy családi vitában ne hagyd, hogy valaki a szájadba rágja a választ - menj inkább moziba.

Forrás: glamour.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!