Ugrás a tartalomra

Minden hónap negyedik hétfőjén irány a Kaffka! – Megalakult a Férfiak Klubja

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 27. hétfő 18:02
„A legférfibb férfi” előadásával alakult meg a Férfiak Klubja hétfőn délután, a Kaffka Margit Könyvtárban. A klub küldetése, hogy a férfiak felszabadultan beszélgethessenek és kérdezhessenek olyan témákkal kapcsolatban, amelyekről nem tudnak, nem mernek, vagy nem akarnak beszélni.
Fotók: Mocsári László

– Nagyon sok férfi olvasónk van, mégis a közösségi rendezvényeken a nők vannak többségben – nyilatkozta Borkuti László könyvtáros, a Magyar Rákellenes Liga miskolci aktivistája, képviselő. Mint mondta, így vetődött fel az ötlet, hogy szükség lenne egy olyan klubra, ami kifejezetten a férfiaknak és a férfiakról szól.

„Magam is gyógyult rákbeteg vagyok, ahogyan több olvasónk is. A betegséggel járó tapasztalatainkat és tudásunkat szeretnénk átadni azoknak a férfitársainknak, akik különböző gondokkal küzdenek, de nem tudnak, nem mernek, vagy nem akarnak orvoshoz fordulni” – emelte ki.

ferfiak_klubja

A klubtagok minden hónap negyedik hétfőjén, 16 óra 30 perckor fognak találkozni a Kaffkában. – Szeretnék minden egyes alkalommal egy orvost meghívni, akik a tipikus férfibetegségekről tartanak majd előadást, illetve kötetlenebb beszélgetésre is lesz lehetőség férfitársainkkal – részletezte.

A Férfiak Klubja első és egyben alakuló találkozóján a kerekesszékes világutazó, Nagy Bendegúz volt az előadó, aki éppen most érkezett haza a kilencedik afrikai útjáról. „Ő a legférfibb férfi, akit ismerek, ezért szeretném, ha az ő példáján keresztül a férfiak is bátorságot gyűjtenének” – fogalmazott Borkuti László.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!