Ugrás a tartalomra

Miskolci elszenvedői is vannak a szlovákiai buszbalesetnek

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. május 16. kedd 09:38
A Martin-kertvárosi Nyugdíjas klub tagjai közül többen megsérültek az ütközés során.

Nyolcan kerültek kórházba életveszélyes sérülésekkel a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, ahogy arról mi is beszámoltunk. Kiderült, miskolci elszenvedői is vannak az esetnek: a Martin-kertvárosi Nyugdíjas klub tagjai közül többen megsérültek az ütközés során. A közösségi médiában posztolt információk szerint voltak rokonok, akik kétségbeesetten indultak Pozsonyba, miután nem kaptak hírt családtagjukról. A hozzátartozóknak Magyarország Nagykövetségének pozsonyi Konzuli Hivatal szolgálatán keresztül sikerült információt kérniük a sérültek állapotáról.

Veres Pál polgármester arról biztosított mindenkit, hogy a körzet képviselő asszonyán, Cseléné Figula Edinán keresztül minden segítséget megad a város a rokonoknak és a sérülteknek, amit csak tud.

A balesetnek 59 sérültje és egy halálos áldozata van. Az noviny.sk információi szerint az elhunyt áldozat egy 56 éves férfi. A rendelkezésre álló információk szerint a sérültek közül 13-van vannak súlyos állapotban, 8-an közepesen, 37-en könnyen sérültek meg.

Címlapfotó: MTI AP Michal Svítok

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!