Ugrás a tartalomra

Miskolci étterem a döntőben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 30. hétfő 10:04
Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén szombaton Felcsúton.
A zsűri tagjai értékelik az elkészült ételeket. Forrás: MTI/Illyés Tibor

- A tökéletes magyar étel titka az alapanyagok minősége, mennyisége, a készítési és tárolási eljárások mellett egy titkos összetevőhöz köthető, ez pedig a nemzeti összetartozás és a hazaszeretet - idézte a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárának szavait az MTI.

Sölch Gellért szerint a versenyzők nem kis feladatra vállalkoztak, hiszen olyan étel elkészítését vállalták, amire egész Magyarország és a Kárpát-medence büszke lehet. Úgy vélte, ehhez a kiváló felkészültség mellett figyelembe kellett venniük az évszázados tradíciókat.

Az elődöntőt holtversenyben nyerte a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával.

Az Aranykorona csapata

A tizenkét döntős között egyedüli miskolci étteremként található az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel & Látványpince, akiket szakácsaik, Bálint Márk és Varga Máté "főztek be" a döntőbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!