Ugrás a tartalomra

MSZP: esélyteremtő megtakarítási számlát a 18 évnél fiatalabbaknak!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 29. szerda 13:17
Gondoskodó államra van szüksége az országnak az MSZP szerint, a párt meghirdette Rendszerváltást! című programját.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, az utóbbi évek megmutatták: az embereknek olyan segítségre van szüksége, mely a legrosszabb helyzetben is felszínen tartja őket. A párt programja éppen ezért gondoskodó államot, megélhetési biztonságot kínál.

Meglátásuk szerint a kormány "cserbenhagyta" a magyarokat, ezért rendbe tennék a garantált megélhetést jelentő ellátások rendszerét.

Azt javasolják tehát, hogy a gyermeket nevelő anyák támogatását radikálisan meg kell emelni, a GYES, a GYET és a családi pótlék összegét meg kell duplázni, a nyugdíjakat fel kell zárkóztatni, az álláskeresőknek meg kell kapni korábbi fizetésük 60 százalékát, de legalább a létminimumot. Ez utóbbit 9 hónapon át kell folyósítani.

Az MSZP javasolja továbbá, hogy a közmunkások és támogatott foglalkoztatottak juttatása ne lehessen kevesebb a mindenkori minimálbérnél. Ugyanígy, legalább a mindenkori minimálbér jár azoknak is, akik társadalmi hozzájárulással teszik hasznossá magukat, valamint a jövedelem nélkülieknek is meg kell kapni azokat a juttatásokat, amelyek legalább a létminimumot garantálják.

- Segíteni kell a fiatalokat, ezért javasoljuk, hogy minden, állandó magyarországi lakcímmel rendelkező 18 évnél fiatalabbnak az állam nyisson egy esélyteremtő megtakarítási számlát 300 ezer forint értékben, ami évente – a család anyagi helyzetétől függően – gyarapodik. Ez 18 éves kor fölött továbbtanulásra vagy lakhatásra lenne elkölthető - mondta Tóth Bertalan.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!