Ugrás a tartalomra

Mutatjuk, kik győztek a megyei Prima Gálán

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 07. hétfő 11:37
Mancs bronzszobrán és gyémánttal kirakott aranykitűzőjén túl hárman kapták meg az egymillió forinttal járó PRIMA Díjat, egyvalaki pedig közönségdíjban részesült szombat este. A díjak megyei várományosait idén is tíz kategóriából választották ki.
Mocsári László képgalériái és fotói az est történéseiről

Elsőként a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és fejezte ki háláját mindazon támogatóknak, akik nélkül nem valósulhatna meg évről évre a gála. Ádám Imre szerint akárcsak az eddigiek, úgy a mai este is annak a Demján Sándornak állít emléket, aki 2003-ban a Prima Primissima Alapítványt létrehozta, s akinek köszönhetően 2005-től a megyei Prima-rendszer is felállhatott. Emlékeztetett: az idén harmincnégy éves VOSZ - örökös elnökének eszmeiségét szem előtt tartva - mindvégig a vállalkozók és a munkaadók érdekeit képviselte.

A VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A megyei PRIMA díj várományosai tíz kategóriából lettek kiválasztva, és közülük hárman kapnak PRIMA díjat, míg egyvalaki Közönségdíjban részesül. A kiválasztottak szombat este a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint a megyei Prima-díjak több mint egy évtizede állítják elénk a kultúra, a tudomány, az oktatás és a sport szellemi jeleit. Bánné Gál Boglárka beszédében rámutatott: a minket körülvevő helyzetben még inkább fontos, hogy példaképek legyenek előttünk. A kiemelkedő tevékenységükért elismerésben részesült megyei vállalkozók munkájára utalva úgy fogalmazott: "Fejlődni mindig kell - egy energiatakarékos és fenntartható működés irányába!"

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a VOSZ támogatásával alapította 2003-ban, hogy évenkénti átadásával megjutalmazzák azokat a művészeket, sportolókat, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, továbbá teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. A VOSZ helyi szervezetének elnöksége a kezdeményezéshez 2006-ban csatlakozott. Azóta is rendszeresen meghirdetik a Prima Díjat, amellyel a megye legkiválóbb képviselőit ismerik el.

Veres Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehézségekkel terhelt világunkban ez az este a jóról és az értékről szól. - A tudás akkor hasznos, ha nem öncélú - fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, az idei jelöltek munkássága egyvalamiben mindenképp megegyezik: tudásukat és tehetségüket egytől egyig a miskolciak és a borsodiak szolgálatába állították. - Hiszem, hogy az ilyen szolgálatot a közösségnek el kell ismernie! A VOSZ éppen ezt teszi: energiát, pénzt és akaratot áldoz rá - hangzott el a méltatás.

Az eredményhirdetés előtt utolsóként felszólaló Eppel János VOSZ-elnök mondandóját az ünnep, a kiválóság és a közösség fogalmai köré építette. Az est díszvendégeként az alapító özvegye, Demján Sándorné is feltűnt, aki a díjak átadásában segédkezett. 

Győzött a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában jelölt Hajnal József

HAJNAL JÓZSEF újságíró. Volt újságíró, rovatvezető, olvasószerkesztő, főszerkesztő, óraadó tanár, majd rádióstúdió-vezető. A különböző sajtóorgánumokban jelentek meg publikációi, több újságnak volt felelős szerkesztője, készített televíziós műsorsorozatot. Regényei: Mákdobáló (2017), Rézi királylány lesz (2020), Sufni titkai (2021), Gurilla (2022).

Győzött a magyar sport kategóriában jelölt Factory Aréna

FACTORY ARÉNA. 2004-ben vált szükségessé nagy terek biztosítása a lelkes fiatalok részére, így kerültek új otthonukba, a Vasgyárba, egy 5000 m2-es ipari csarnokba, amelyből az évek során lett a Factory Aréna.  Ez hazánk egyetlen olyan közösségi tere, amelyben helye van az extrém sportnak, az underground zenei és művészvilágnak és a kortárs művészetnek.

Győzött a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

FÉNYI GYULA JEZSUITA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. 25 év alatt a gimnázium az ország legjobb 50 középiskolája között szerepel. A magas szintű oktatásnak köszönhetően a diákok 95 százaléka továbbtanul. Jógyakorlataik egyike a szeretetszolgálat, illetve az intézményben való komplex tehetséggondozás.

Közönségdíjas a magyar sport kategóriájában jelölt Fazekas Miklósné

FAZEKAS MIKLÓSNÉ a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 50 éve meghatározó szerepet tölt be a megye és a város diáksportéletének fejlesztésében. Céltudatos, alkotó egyéniségével testnevelőként, szaktanácsadóként, diáksportvezetőként mindig arra törekedett, hogy segítse a testnevelés és a diáksport népszerűsítését.

Az Év vállalkozói

A VOSZ helyi szervezetének elnöksége ezúttal is kiválasztotta az év vállalkozóit. Ennek értelmében az Év vállalkozója kategóriában az Év épületgépészeti kereskedelmi vállalkozása a Körmöczy Zsuzsa ügyvezető által vezetett BRS Klima és Gázcentrum Kft. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év vállalkozói kategóriában az Év erdészeti vállalkozása Horváth Jenő egyéni vállalkozó, az Év állattenyésztő vállalkozása Kocsis István egyéni vállalkozó, az Év építőipari vállalkozása az Machlik András által vezetett Panta Rhei Építőipari Kft., míg az Év műanyagipari vállalkozása a Gergely Gábor által vezetett Policell Kft. lett. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!