Ugrás a tartalomra

Ne lepődjünk meg, ha ismét katonákkal találkozunk a kórházakban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 06. hétfő 13:14
A koronavírus-világjárvány legnehezebb időszakában már megszokhattuk, hogy katonák segítették a kórházi dolgozók munkáját. A mai naptól kezdődően logisztikai feladatok ellátásában járulnak hozzá az egészségügy működéséhez.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért felkérés alapján, szeptember 6-tól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban. A katonák az ország több különböző pontján 23 kórházban mintegy 83 fővel segítik az egészségügyi dolgozók munkáját.

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A világjárvány okozta veszélyhelyzet során, tavasszal mintegy 1100 katona teljesített szolgálatot, 93 egészségügyi intézményben. Részt vettek logisztikai feladatokban, segédkeztek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban is csökkentették az egészségügyi dolgozók leterheltségét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke