Ugrás a tartalomra

New York után az Adyba jönnek a Random Trip zenészei

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 24. kedd 18:02
Május végén New Yorkban ad két koncertet a RandomTrip legénysége, hogy utána az Ady Endre Művelődési Ház színpadán koncertezzenek.
100% improvizáció a legnagyobb hazai és külföldi zenészekkel…

Utoljára 2018 márciusában először lépett föl a társaság Miskolcon, akkor is az Ady volt a helyszín. Június 4-én szombaton 20 órától újra itt zenélnek, de már más vendégekkel: Kollányi Zsuzsi – ének, Vavra Bence – ének, MC Kemon (Irie Maffia) – rap, Nagy Kristóf (7S) - loop, gitár, basszus, beatbox, DJ Q-Cee - lemezjátszó, beatbox, Delov Jávor – dob.

Kapunyitás: este fél nyolckor – a képen Vavra Bence

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel sokszor meglepő összeállításokban és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba.

A 2008/2009 fordulóján budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára „kinőtte” saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, jazzfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is egyaránt szívesen látott vendég, a fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatók nemzetközi sztármuzsikusok. A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél.

A koncert az NKA és a Hangfoglaló program támogatásával valósul meg – a képen Kollányi Zsuzsi

2017 meghatározó év volt a Random Trip történetében: májusban jelentette meg első lemezét, melyet a koncerteken az örömzenélésből megszületett, ám eddig nem rögzített dallamok inspiráltak. Az album különlegessége, hogy bár megszületése látszólag „szembement” a Random korábbi filozófiájával, a keretek nélküli zenélés szabadságát sikerült bevinni a dalforma kötöttebb keretein belülre is. A végeredmény friss és izgalmas lett, mint egy igazi Random Trip.

Ötven közreműködő zenész - köztük Dés László, Wolfie, Fábián Juli, Kiss Tibi, Szabó Balázs, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, MC Kemon, Lábas Viki, Jónás Vera, Tátrai Tibor, Palya Bea, Járai Márk - alkotta meg a Zenehíd című lemez tizennyolc dalát. Műfajokon átívelve szálltak szabadon a kreatív energiák, s a hazai könnyűzenei élet színe-java részt vett ennek az egyedülálló korlenyomatnak a megalkotásában.

További hírek

Olvasnivaló