Ugrás a tartalomra

Október az idősek hónapja

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 22:39
Miskolcon már hagyomány, hogy az idősek hónapja alkalmából olyan programokon vehetnek részt a szépkorúak, amelyek szórakozást és kikapcsolódást nyújtanak. A héten több ilyen rendezvényen várták az időseket - Miskolctapolcán, Komlótetőn és Bükkszentlászlón is.
Fotógalériák

Óvodások adtak műsort kedden Miskolctapolcán az idősek világnapja alkalmából. Az eseményt két önkormányzati képviselő szervezte. Nagy Ákos elmondta, mind a ketten azt tapasztalták, hogy a Salkaházi Sára Program egy-egy rendezvénye milyen jól összehozza az időseket. – Szeretnénk ennek Miskolctapolcán is teret és lehetőséget biztosítani, a mai az első lépés – mondta Nagy Ákos, aki hangsúlyozta: a rendezvény főszervezője Gazdusné Pankucsi Katalin volt.

A képviselő szerint az idősek nehezen mozdulnak ki otthonról, de az ilyen kulturális eseményeken mindig jól érzik magukat. – Amikor a program után mennek hazafelé, akkor mindig nagyon hálásak, hogy legalább erre a két órára ki tudnak kapcsolódni, és hogy ilyen színvonalas műsort szervezünk nekik – mondta a politikus.

Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Nemcsak Miskolctapolcán, Komlóstetőn is megtelt az ünnepség helyszíne. A rendezvényen Alakszai Zoltán is köszöntötte a szépkorúakat. A jegyző szerint a fiataloknak az a feladatuk, hogy visszaadjanak abból a sok jóból, amit az idősebb generációktól kaptak. – Ugyanez a feladata a városvezetésnek, hiszen meg kell köszönnie a szépkorúaknak azt, hogy felépítették a várost. Miskolcon mi ebben sikeresek vagyunk, hiszen az elmúlt öt év folyamán felépítettünk egy mintegy harmincötezer főből álló közösséget, a Salkaházi program révén.

Csütörtökön pedig Bükkszentlászlón várták ebéddel a szépkorúakat, akiket 1991 óta ünnepelünk. Ekkor döntött úgy az ENSZ közgyűlése, hogy október 1-je legyen az idősek világnapja.

Pénteken folytatódott a rendezvénysorozat a Szent Hedvig Idősotthonban.

További hírek

Olvasnivaló