Ugrás a tartalomra

Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotások is lesznek a CineFesten

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 12:22
Az idei 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebbre sikerült.

Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotások is szerepelnek a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában.

 A benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba. A kisjátékfilm mezőnybe beválogatott filmeket kiválóan fémjelzi, hogy bekerült a programba a 2021-es Oscar-jelölt Börtönlevelek (The Letter Room, r.: Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (I’m afraid to forget your face, r.: Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilmes fődíjas Dustin (r.: Naila Guïguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazottja, a Nyugdíjasok (Ecore, r.: Samuel Petthey és Silvain Monney) is. 

Élő szereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes programjában, amiben – szokás szerint -, Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a zsűri tetszéséért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!