Ugrás a tartalomra

Platánokkal pótolják a kivágott nyárfákat

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. május 20. szerda 15:16
Hat, veszélyessé vált nyárfát vágtak ki szerdán a Testvérvárosok útján.

Hogy védjék az ingatlanokat, a parkoló autókat, valamint a padokat és az épített környezetet, nyárfákat vágtak ki a tapolcai elágazásnál. A lakosság biztonságérzetét is növeli az intézkedés, de egészségügyi és közlekedésbiztonsági érvek is szóltak a fakivágás mellett – nyilatkozta a minap.hu-nak Kálnayné Vécsi Zsuzsanna, a Miskolci Városgazda Kft. kommunikációs munkatársa.

Fotó: Juhász Ákos

Megnyugtatott mindenkit egyúttal: a kivágott fákat – amiket a társaság Nádasréti telephelyére szállítottak – platánokkal és szivarfákkal már pótolták is.

– A fákat a hideg idő beköszöntével, a szociális tűzifaprogram keretében kiosztjuk majd a rászorulók között a polgármesteri hivatal rendelkezése alapján – tette hozzá.

A tervek szerint a Vasgyári temetőben, a Melinda, a Király és a Bocskai István utcán folytatódik a fasorgondozás.

A szélsőséges időjárási körülmények miatti viharkárok megelőzése céljából a balesetveszélyes fák kivágását, illetve gallyazását még április végén kezdte meg a Városgazda Miskolc közigazgatási területén, alvállalkozó bevonásával.

Kivágják, illetve legallyazzák a társaság Temetőgondnokságának köztemetőiben és sírkertjeiben – Vasgyári, Perecesi, Csorba telepi Katonakert – a balesetveszélyt jelentő, fagyönggyel fertőzött, kiszáradt vagy korhadt fákat is. De erre a sorsra jutnak azok a fák is, amelyek rongálhatják a közelükben levő sírhelyeket, vagy akadályozzák ezek biztonságos megközelítését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!