Ugrás a tartalomra

Sokat tanulni, sokat kacagni a Százholdas pagonyban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 07. péntek 08:34
Pénteken mutatja be a Micimackót a Miskolci Nemzeti Színház.

A Százholdas pagony lakóit valószínűleg mindenki ismeri. A.A. Milne bájos humorral és szeretetteli filozófiával átitatott történetét most Béres Attila rendezésében, Lőrinczy Attila színpadi átiratában, Nagy Nándor zenéjével láthatják a Miskolci Nemzeti Színház színpadán október 7-től.

Fotók: Gálos Mihály Samu

A színház a darab beharangozójában a következőképp fogalmaz:

Micimackó megformálója, Tegyi Kornél számára egyáltalán nem idegen a mesék világa, szabadidős tevékenység mellett munka szintjén is foglalkozik gyermekeknek szóló történetekkel.

– Nyaranta rendszeresen dolgozom színjátszótáborokban, ahol alapanyagként használjuk a meséket. Azok közé tartozom, akiknek gyerekként nagyon sokat olvastak a szülei, így kiskoromtól kezdve igen fontos része lett az életemnek a mesék világa – avat be a színművész. Lőrinczy Attila Milne regényének első kötetét dolgozta át, majd a próbák alatt is folyamatosan alakult a szöveg: improvizációk, rendezői kérések és a társulat ötletei formálták véglegessé a történetet, melyet a Kamaraszínház színpadán láthat a közönség.

Micimackó

– Micimackó egy végtelenül kedves figura. Az ő gyermeki naivitását megkeresni igazi feladat volt a színészi munka során, de számomra ez is volt a „legvonzóbb” ebben a szerepben. Kezdetben nehéz volt megtalálni Micimackó „hangját”, hiszen a magyar nézők Mikó István hangján keresztül ismerték meg a „csacsi öreg medvét”, úgyhogy ez egy újabb kihívás volt számomra – meséli Tegyi Kornél.

Edvi Henrietta elmondása szerint a szereposztás előtt tartott tőle, hogy nem ő lesz Malacka, de végül az ő és kisfia vágya is teljesült, hiszen Béres Attila rá osztotta a szerepet.

– Korábban még nem játszottam meseelőadásban, de nagyon felemelő érzés. Újratanuljuk, újra éljük azokat a dolgokat, amik már napi rutinná váltak. Jó egy kicsit újra gyereknek lenni, újból rácsodálkozni a világra – magyarázza a színművésznő.

– A felnőttek számára is felüdülés lesz ez az előadás. Sokat lehet tanulni, sokat lehet kacagni. Eddig mindenkitől olyan visszajelzést kaptunk, hogy teljesen feltöltődtek, miután megnézték az egyik próbát. Szívmelengető előadás lesz mindenki számára – zárja gondolatait Edvi Henrietta.

Alan Alexander Milne:
MICIMACKÓ
mesés-zenés állatkavalkád
Színpadra alkalmazta, dramaturg: LŐRINCZY ATTILA
Micimackó: TEGYI KORNÉL
Malacka: EDVI HENRIETTA
Kanga: MOLNÁR ANNA 
Zsebi Baba: RUDOLF SZONJA
Füles: KERESZTES SÁNDOR
Nyuszi: PROHÁSZKA FANNI
Bagoly: SZEGEDI DEZSŐ
Díszlet- jelmeztervező: IGAZ-JUHÁSZ KATALIN
Zene: NAGY NÁNDOR
Koreográfus: KOCSIS ANDREA
Ügyelő: EGYÜD TÜNDE
Súgó: SZARKA VIKTÓRIA
Rendezőasszisztens: HADHÁZY ILDIKÓ
Rendező:
BÉRES ATTILA
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!