Ugrás a tartalomra

Százmilliárdos támogatás nyílik a kis- és középvállalkozásoknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 09:27
A program célja, hogy segítse az energiaárak drasztikus emelkedésével érintett hazai vállalkozások fennmaradását.

Új pályázati lehetőség nyílt az Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program keretében, amire a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) jelentkezését várják: maximum 5000 pályázatot támogat a kormány, egyenként legfeljebb 500 ezer euróval.

A program keretében vissza nem térítendő közvetlen támogatást lehet igénybe venni 2022. utolsó három hónapjára vonatkozóan az energiaköltség növekmény 50 százaléka erejéig. Emellett a kisvállalkozások igénybe vehetik az energiahatékonysági beruházás hitellel érintett részéhez az önerőt kiegészítő, legfeljebb 15 százalékos vissza nem térítendő támogatást.

A pályázat tervezett keretösszege 100 milliárd forint, melyből az energiaköltség-növekmények támogatására 30 milliárd forint, a kkv-k energiaköltség-növekmények támogatására és energiahatékonysági beruházásainak önerejéhez nyújtott támogatásra forrás 70 milliárd forint áll rendelkezésre.

A mostani program feltételei több vállalkozásnak biztosítanak lehetőséget: nagyjából 16 ezer kkv veheti igénybe a támogatást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!