Ugrás a tartalomra

Száznyolcvan kilogramm szaloncukor a lábadozó gyerekeknek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 07. szerda 16:41
A karácsony közeledtével egyre több adomány érkezik a megyei kórházban ápolt gyerekeknek. A keddi Mikulás-járás után most 180 kilogramm díjnyertes szaloncukrot kaptak a Gyermekegészségügyi Központ kis páciensei. 
Fotók: Mocsári László

A nagy mennyiségű szállítmányt jól megrakott kézikocsin tolták be a legkisebbeknek. Mint megtudtuk, jelenleg száznyolcvan beteg gyermek fekszik a kórházban, ezért érkeztek a jólelkű támogatók, a B+N Referencia Zrt. vezetői éppen ennyi kilogramm szaloncukorral. 

Hajdú László, a felajánló cég PR vezetője elmondta: „A tavalyi évben is hoztunk adományt a kórházba, de akkor a járványügyi szabályok miatt nem volt nyilvános az átadás. Nem volt kérdés a cégünk vezetői számára, hogy ebben az évben is hozunk ajándékot a kórházban ápolt gyerekeknek. Összesen tizenöt kórházat keresünk fel – hat budapesti és kilenc vidéki intézményt -, mintegy két és fél tonna szaloncukrot szétosztva közöttük. A szaloncukor adja magát, ilyenkor karácsony környékén, ezért választottuk ezt az édességet, amely egy magyar kisüzemben készült, és az év szaloncukra címet is elnyerte.” 
A jótékonyságot további három alapítványon keresztül is folytatják. Állami gondozott, gyermekotthonban lévő, és nehéz szociális helyzetben lévő gyerekekhez juttatják el általuk a szaloncukrot, összesen közel háromezer beteg és rászoruló gyereknek megszépítve így a karácsonyi időszakot. 

„A karácsony közeledtével szinte mindennapossá váltak az adományok a Gyermekegészségügyi Központban (GYEK) ápolt gyerekeink számára. A ma érkezett adomány annyiban kiemelt jelentőségű, hogy visszatérő adományozónkról van szó, aki különös figyelmet fordít arra, hogy a GYEK-ben éppen kényszerű módon ittlévő gyerekek is ajándékban részesüljenek. Ez a száznyolcvan kilogramm szaloncukor azért ennyi, mert éppen száznyolcvan kis beteg tartózkodik most itt. Bizonyára nagy feladat lesz a számukra ennyit megenni. Remélem, kellő belátással fogják elfogyasztani ezt a sok szaloncukrot és nem kerülnek át a gasztroenterológiára" – mondta viccesen Hauser Péter főorvos, a Gyermekegészségügyi Központ vezetője, aki annál komolyabban köszönte meg a támogatónak az ajándékot, és adta át számukra azt az Emlékplakettet, amellyel a betegellátó intézmény a Kórházat Támogatók Társasága tagjainak köszöni meg, hogy visszatérő, kitartó adományozóként számíthat rájuk az intézmény. Jelenleg kétszázhatvanhárom támogató szervezettel áll szoros kötelékben a kórház, ők alkotják a Kórházat Támogatók Társaságát. 

További hírek

Olvasnivaló