Ugrás a tartalomra

Szélvédő és rendszám nélküli autó járt az autópályán, de kifogyott a benzin belőle

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 12:28
Nem volt szélvédője, rendszáma, műszaki vizsgája, forgalmi engedélye, és a benzin is kifogyott egy autóból, amelyet gazdája az M5-ös autópálya mentén hagyott - olvasható a police.hu-ra csütörtökön feltett közleményben.
Fotók: police.hu

Az ügy hátteréről azt írták, május 19-én bejentést kaptak, hogy az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében egy olyan kocsit láttak közlekedni, amelynek hiányzik az összes szélvédője és a rendszáma. A járőrök a a leállósávon találtak is egy meglehetősen rossz műszaki állapotban lévő személygépjárművet, de senki nem volt a közelében. Röviddel később kiderült, hogy tulajdonosa hagyta sorsára a kocsit, mert kifogyott belőle az üzemanyag. Az egyébként Örkényben lakó sofőr gyalogosan tartott a legközelebbi benzinkútra, amikor igazoltatták a rendőrök.

A 34 éves férfi sem a személyi igazolványát, sem a vezetői engedélyét nem tudta átadni. A forgalmi engedély előkerült ugyan, ám az érvénytelen volt. Mivel a közlekedési hatóság tavaly júliusban kivonta a forgalomból, az autó sem érvényes műszaki vizsgával, sem kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett - közölték.

A férfi a járőröknek elmondta, hogy az egyik biztonsági övet kivágta, mert a kocsit azzal akarta a legközelebbi kihajtón keresztül Lajosmizse irányába elvontatni. A rendőrök felhívták a sofőr figyelmét arra, hogy a vontatásnak ez a módja nem megengedett - áll a közleményben. Az autó vezetője ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!