Ugrás a tartalomra

Szerdán is kialakulhatnak zivatarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 16. kedd 17:02
Reggelig többek között a térségünkben is lehet még számítani záporokra, zivatarokra, mint ahogy szerdán is erősödő széllel és 30-37 fok közötti csúcsokkal. 

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett kedd délután és szerdán napközben is sok napsütés várható. Záporokra, zivatarokra több helyen és több hullámban számíthatunk. Reggelig nagyobb számban a Duna vonalának tágabb környezetében, a Duna-Tisza közén, valamint az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében fordulhatnak elő, szerdán a déli óráktól már az Alföld többi részén is kialakulhatnak. Az intenzívebb cellákat viharos szél, jégeső, illetve felhőszakadás is kísérheti, néhol heves zivatar sem zárható ki. A lengedező déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északira fordul, főként a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, néhol meg is erősödhet.

A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében továbbra is előfordulhatnak ennél pár fokkal magasabb értékek.
 

(Címlapkép: MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!