Ugrás a tartalomra

Szüreti nap Hejőcsabán

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 21. szombat 15:51
Folyt a must, a harmonikás elhúzta a kilátogatók kedvenc nótáját – kellemes őszi időben tartottak szüreti napot szombaton Hejőcsabán, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház udvarán.

Összesereglett a városrész, sőt Miskolc apraja-nagyja, hogy ünnepelje a szőlőtermést, a gyönyörű napsütéssel beköszöntő őszt – és természetesen a hejőcsabai közösség összetartó erejét.

Végh Csaba képgalériája

Kulturális programok, színpadi bemutatók tették még vidámabbá a szüreti napot, amin volt táncos bemutató, énekelt népdalkör és kórus, hogy a nap megkoronázásaként majd este 6-tól Varga Miklós lépjen színpadra.

Borkúti Zoltán Cserépfaluról hozott szőlőt. Mintegy 200 liter mustot készítettek a nap során, és mindenkit megkínáltak belőle. Kapott egy pohárral az Avason élő Tóth Attiláné is. – Nagyon nívósnak tartom a rendezvényt – mondta. – Jó látni, hogy sok fiatal család van itt, öröm nézni, hogy egyre többen jönnek el. Örülök, hogy van szándék továbbadni a fiataloknak a hagyományainkat.

Kiss Ákosné Gonda Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház intézményvezetője érdeklődésünkre elmondta, hat éve rendezik meg a szüreti napot – ez az egyik hagyományőrző rendezvényük. – A korosabb helyiek pontosan tudják, milyen szőlőt szüretelni, taposni, a gyerekek azonban talán már nem annyira vannak tisztában ezekkel. Visszahozzuk tehát ezeket a hagyományos programokat – emelte ki.

A kellemes családi programra kilátogatott Alakszai Zoltán, a város jegyzője is. Azzal köszöntötte a résztvevőket, hogy nagy örömmel jött Hejőcsabára. – A mai egy ünnepnap, hiszen a közösen elvégzett munka gyümölcse immár rendelkezésre áll, ez mindig örömre ad okot. Annak is örülünk, hogy együtt lehetünk Miskolcon, együtt lehetünk itt, a kúria parkjában. Én hiszek benne, hogy Miskolc erejét a közösségek adják – hangoztatta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!