Ugrás a tartalomra

TaranTanú: zseniális előzetest készítettek Bacsó Péter filmjéhez

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. december 10. csütörtök 11:47
Ilyen, amikor a legendás magyar film és az ikonikus rendező stílusa találkozik.

A Tanú: megismételhetetlen, a maga idejében tabukat döngető, egyedi stílusáról, humoráról ismert alkotás. Quentin Tarantino: megismételhetetlen, a maga idejében tabukat döngető, egyedi stílusáról, humoráról ismert filmrendező.

Quentin Tarantino 30 kedvenc filmje, amit neked is látnod kell – első rész  | Igényesférfi.hu online férfi életmód magazin

Jogos tehát, hogy a Rákosi-rendszer búsvidám mementója jó táptalaj lehet Hollywood egyik legkeresettebb rendezőjének egyedi látásmódjának interpretálásához. Tarantino pedig nem csak filmjeiről, de azok előzeteseinek hangsúlyos stílusától is ismert. Mivel mind az olasz-amerikai rendező munkáit, mind Bacsó Péter filmjét a szereplők közötti frappáns beszélgetések, idézhető dialógusok jellemzik. Így voltaképp az A tanú is beillik a barátságok kialakulását központba állító buddy moviek kategóriájába.

Fotó: port.hu

Volt egyszer egy Pelikán elvtárs

2019 egyik legjobb filmelőzetesét a Volt egyszer egy... Hollywood kapta. Ezt a művet egyébként Tarantino kilencedik mozijaként aposztrofálja a filmvilág. A rajongók készítettek Star Wars-os és marveles változatot is, de nálunk a legnagyobb durranás mindenképpen az a Tarantino stílusára szabott A tanú előzetes, ami nemrégiben látott napvilágot a legnagyobb videó megosztó portálon. A feldolgozást a Total Plan csatornája készítette.
A videó alatt a következő szerzői leírás olvasható:

„Régóta szerettem volna előzetest készíteni az egyik kedvenc magyar filmemből, A tanúból. Több ötletet is kipróbáltam, ám egyik sem működött igazán. Ekkor fedeztem fel, hogy 2019 egyik legjobb filmelőzetese alapján (ez lenne a Volt egyszer egy... Hollywood) rajongók készítettek Star Wars és Marvel változatot. Mivel A tanú is gyakorlatilag egy buddy-movie, így kézenfekvő volt, hogy legyen egy Volt egyszer egy... Magyarország is.”

Íme a végeredmény:


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!