Ugrás a tartalomra

Tiltakoznak Miskolcon az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-feldolgozó üzem ellen

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 13. szerda 14:55
A csütörtök délutáni eseményen a Momentum vezető politikusai - országgyűlési és önkormányzati képviselői - is felszólalnak a Centrumnál.

"Álljunk ki együtt az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-feldolgozó ellen!" - ezzel a címmel hirdetett tiltakozó akciót csütörtök délután 17 órára a Momentum, valamint támogatóként és társszervezőként a Helyi Civilek Szövetsége.

"Magyarországon az utóbbi időben megnőtt az akkumulátorgyárak száma. Mindig a lakosság feje felett döntött a kormány az építésről. Mai napig kérdéses az egészségre gyakorolt hatása ezeknek a gyáraknak, a csökkenő ingatlanárakról nem is beszélve. Most az alsózsolcaiakon a sor, hogy megállítsák a beruházást, amíg nem késő. Lakjon az ember Zsolcán, Miskolcon, Sajóládon, Ongán, vagy bárhol a környéken, most a kezébe veheti a sorsát. Ne hagyjuk, hogy elvegyék az egészséges jövőnket" - írták az esemény Facebook-oldalán.

Innen megtudhatjuk azt is, hogy a tiltakozáson felszólal a Momentum két országgyűlési képviselője - Fekete-Győr András és Lőcsei Lajos -, a párt színeiben indult miskolci alpolgármester, Szopkó Tibor, valamint Erdei Sándor önkormányzati képviselő, és Gyenes Gábor, a Helyi Civilek Szövetségének tagja is.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!