Ugrás a tartalomra

A tiszta országért, a tiszta Miskolcért, a tiszta Komlóstetőért

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 22. péntek 12:48
Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz. Miskolcon is több helyen szednek szemetet a napokban. Miskolcon tavaly nyáron létrehozták a zöld kommandót is.

Több tucat diák szedte a napokban a szemetet Komlóstető erdős területén. Minden szemét zsákba került. Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő ismertette, a helyi általános iskolából és a Diósgyőri Gimnáziumból érkeztek gyerekek, közösségi munkában szedték a szemetet. – Fontosnak tartjuk, hogy tiszta legyen a környezetünk, rendben tartsuk, és igyekszünk a gyerekeket is arra nevelni, hogy ne dobják el a szemetet – tette hozzá.

Tégla, papír, alumínium doboz, és még egy autókerék is előkerült az erdőből – hiába működik Miskolcon Közép-Európa egyik legjobban szervezett, és ingyenes szolgáltatásokat is biztosító hulladékszállítási rendszere, éves szinten mintegy ezer köbméter illegális szemetet gyűjtenek össze a városban.

Ennek visszaszorítására hozták létre tavaly a zöldkommandót. A város évente húszmillió forintot költ a tiltott szeméthegyek felszámolására. Az önkormányzati rendészet, a rendőrség, és a MiReHu munkatársai közösen ellenőrzik azokat a helyeket, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás. Kovács László Csaba, a MIÖR igazgatója elmondta, igyekeznek megelőzni az illegális szeméthalmok kialakulását, és ha szükséges, szankcionálnak is.

– A most megtisztított területen heti rendszerességgel fognak ellenőrzést tartani munkatársaink, de hangsúlyozom, hogy a mindennapi tevékenységünkben éjjel-nappal küzdünk az illegális szemétlerakókkal szemben – nyomatékosította.

A szemetelés és az illegális hulladéklerakók visszaszorítása érdekében a kormány, a lakosság és a vállalatok összefogására van szükség – húzta alá Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemléletformáló kampány megnyitóján azt mondta: a szemetelés egyik oka a kereskedelemben használt túl sok csomagolóanyag, ezért ezeket az anyagokat betétdíjassá kell tenni, egy most készülő jogszabálytervezet szerint pedig az illegális hulladék-kihelyezés a jövőben bűncselekmény lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!