Ugrás a tartalomra

Tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

MTI
Utoljára módosítva
2020. július 27. hétfő 09:16
Tizenhárommal, 4448-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma változatlanul 596, 3329 ember már meggyógyult.     Az aktív fertőzöttek száma 523.     Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.     Hetvenegy koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.     Az oldal adatai szerint 8490-en vannak hatósági házi karanténban.     A mintavételek száma 328 583.     Kiemelték: a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje az ország. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő.
A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.     Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.     Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezést és a kontaktkutatást - tették hozzá.     Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2032) és Pest megyében (680) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (139), a sor végén pedig Tolna megye áll (13). Borsodban 125 beteget regisztráltak.

További hírek

Programok

-
Miskolc és környéke