Ugrás a tartalomra

Továbbra is veszélyes a szabadtéri tűzgyújtás 

baz.katasztrofavedelem.hu
Utoljára módosítva
2019. március 05. kedd 09:32
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyvenhárom helyszínen avatkoztak be hétfőn a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt.

Csokvaomány külterületén, a Nagyomány völgyben több helyen is égett a száraz növényzet, összesen mintegy kétszáz hektáron. A tüzet az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta el, együttműködve az erdészet munkatársaival. Miskolc külterületén, a Hidegoldal dűlőn egy hektáron égett a száraz fű. A tűz következtében lángra kapott egy életvitelszerűen használt hétvégi ház tetőszerkezete és két gázcsonk is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet, amelyből kimenekítettek egy kutyát és eloltották a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg, a lakó elhelyezésében rokonai nyújtottak segítséget.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben. A szabályok megszegése tűzvédelmi bírságot von maga után, amely húszezer forinttól hárommillió forintig terjedhet - figyelmeztet honlapján a B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!