A leggyakoribb visszajelzések szerint a terméknek cseppet sincsen tücsök íze. A többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet az orvostanhallgató ötletének köszönhető – írja az agroinform.hu.
Mint írják, Péter Dániel olyan alapanyaggal akart dolgozni, amelynek a lehető legkisebb a környezeti lábnyoma, mégis tápanyagdús, bárki számára fogyasztható és egészséges.
Az orvostanhallgató társakat is talált ehhez a projekthez, így együtt dolgozik unokatestvérével, aki a vállalkozás társalapítója. Ma már táplálkozástudományi szakember is segíti a fiatalok termékfejlesztését.
A tücsök ma már szinte superfoodnak tekinthető és nagyon úgy tűnik, hogy bőven akad rá kereslet. A vállalkozás eddig 3000 eladott szeletnél jár, olvasható a portálon.
A tücsökfehérje könnyen emészthető, magas biológiai értékkel rendelkezik, ezáltal részt vesz a gyorsabb és hatékonyabb izomépítésben.
Az Európa Unió egyelőre négy rovarfajt engedélyezett emberi fogyasztásra. Két fajta lisztkukac, a vándorsáska és a házi tücsök van fent ezen a listán. A hallgató és csapata végül az utóbbi mellett döntöttek, főleg azért, mert ezt többen elfogadják Európában, ráadásul azt gondolták, hogy még Magyarországon sem annyira rossz a rovar megítélése.