Ugrás a tartalomra

Új, multifunkciós sportcsarnok építését vállalja Alakszai Zoltán

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 08:50
A városi sportfejlesztésekről tartott programismertető sajtótájékoztatót pénteken a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje. Alakszai Zoltán az elmúlt 9 év beruházásainak méltatása mellett támogatást ígért egy új, multifunkciós sportcsarnok megépítéséhez.

A 2010 utáni miskolci sportfejlesztések egyik ikonikus épülete, a DVTK Stadion előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját Alakszai Zoltán. A Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje „egy igazi miskolci sikerágazatnak” nevezte a beruházásokat, az elmúlt 9 évben szép eredményeket értek el ezen a területen. – Valamennyi miskolci emlékezhet arra, hogy a város emblematikus sportlétesítményei, a tömegsport megszokott helyszínei milyen lerobbant, méltatlan állapotba kerültek a szocialista városvezetés időszakában – idézte fel.

Sorolta: sokakat elkeserített a lepusztult MVSC pálya, vagy a Honvéd Papp József Sporttelep látványa, ahol leszakadt lelátók csúfították el a környezetet. De itt kell megemlíteni az ifjúsági sporttelepet, illetve a régi DVTK Stadiont is, ahol az utolsó időszakra már használhatatlanná vált az atlétikapálya. – Mindezeken felül az iskolai tornatermeket is elhanyagolták. Aztán a miskolctapolcai úszómedencében térdig állt a gaz, a selyemréti strandot pedig szintén szétrombolták… És még lehetne folytatni a sort – mutatott rá a polgármesterjelölt.

Fotó: Juhász Ákos

Alakszai Zoltán kiemelte: Kriza Ákosnak és a 2010-ben felálló, Fidesz-KDNP-s városvezetésnek „enyhén szólva is volt mibe kezdenie”. – Ma elmondhatjuk, hogy a minőségi városi léthez szervesen hozzátartozó sportolási lehetőségek tekintetében Miskolc immár világszínvonalú szolgáltatásokat tud nyújtani polgárai számára. Sőt, okot ad a jogos büszkeségre, hogy egy szakmai grémium a mögöttem látható DVTK Stadiont választotta 2018-ban a világ legszebb stadionjának – vont mérleget.

Hangsúlyozta azt is a fideszes polgármesterjelölt, hogy ha ma egy miskolci polgár ellátogat a felsorolt helyszínekre: a megújult strandokra, az atlétikai centrumba, az átépített MVSC pályára, vagy éppen a néhány napja átadott uszodába és tornacsarnokba a Lévay gimnáziumba, akkor „jogos lehet az öröme”. – Mindezek annak a rendkívül nagy fejlesztési csomagnak köszönhető, amely az elmúlt 9 évben összesen hozzávetőleg 17 milliárd forintnyi beruházást jelentett Miskolcon – húzta alá Alakszai Zoltán.

Azzal folytatta: „amikor ilyen hatalmas a fejlődés egy ennyire fontos városi szolgáltatás tekintetében, mint amilyen a sportolási lehetőségek köre, akkor az ember igenis álmodjon nagyot”. – Mi is így tettünk, és a magam részéről vállalom, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Miskolcon belátható időn belül egy új, az eddigieknél nagyságrenddel nagyobb, multifunkciós sportcsarnok épülhessen – mondta el a polgármesterjelölt.

Hozzátette: a sportsikerek és a legendás miskolci szurkolótábor szinte „ki is követeli magának ezt az új helyszínt”. – A következő években mindent megteszünk a beruházás létrejöttéért, ami egyszerre fogja szolgálni a miskolci sportszerető közönséget, a sportolni vágyó polgárokat, illetve a profi sportolókat – tette hozzá Alakszai Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló