Ugrás a tartalomra

Új polgármester lett Ongán

minap.hu//Borsod24
Utoljára módosítva
2022. június 28. kedd 09:31
Vasárnap tartották Ongán az időközi önkormányzati választást, amelyre azért volt szükség, mert a település korábbi vezetője, Madzin Tibor januárban elhunyt. A város új vezetője a független Trizsi Zalán lett az ugyancsak függetlenként induló Takács Lászlóval szemben.

A vasárnapi választáson két független jelölt indult, ám Takács Lászlót a Fidesz-KDNP és Koncz Zsófia is támogatta kampányában - írja a Borsod24. A miniszterhelyettes még a választás napján is a jelölttel folytatott közös kampányáról tett közzé bejegyzést a Facebook oldalán. A „független” jelöltnek azonban ez sem volt elég a győzelemhez.

Koncz Zsófia és Takács László; Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala

A választáson - a többi tegnap tartott időközihez viszonyítva - kifejezetten magas volt a részvétel, a szavazásra jogosultak közel fele, 43,28% adta le a voksát valamelyik jelöltre.

Az ongai lakosok Trizsi Zalánnak szavaztak bizalmat, aki a szavazatok 53%-át (837 darab) kapta, a fideszes hátszél ellenére ellenfele csak a szavazatok 47%-át (742 darab) szerezte meg.

Trizs Zalán; Fotó: Borsod24

Az új városvezető korábban dolgozott az Ongai Polgármesteri Hivatalban, az államigazgatásban mint szociális szakügyintéző, illetve önálló bírósági végrehajtóként is. Ezt követően tért vissza az önkormányzati szférába, jelenleg Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában dolgozik jogi ügyintézőként. 2019-ben már sikert aratott az ongai önkormányzati választáson, hiszen képviselőként szavaztak neki bizalmat a helyiek.

További hírek

Olvasnivaló