Ugrás a tartalomra

Új profillal bővül a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház tevékenysége

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 14:28
Az általános sebészeti osztályon létrehoztak egy emlősebészeti részleget is. Ezzel egy olyan központ jön létre az intézményben, amihez hasonló csak Budapesten vagy külföldön van. Ezzel jelentősen rövidül a várakozási idő és még jobb minőségű ellátásban részesülhetnek a betegek.
Fotó: Mocsári László

Az emlősebészeti részleget június 1-jén hozták létre az általános sebészeti osztályon azzal a céllal, hogy egy helyen legyen elérhető valamennyi olyan emlősebészeti beavatkozás, amely Magyarországon finanszírozott. A megyében rosszindulatú melldaganat miatt évente mintegy 600 műtétet végeznek. 

Eddig ez a munka két helyszínen, két területen folyt. A Semmelweis Tagkórházban és a Központi Kórházban. Most a két munkahely tulajdonképpen egyesült. A részleg különlegessége, hogy a műtéteken plasztikai sebészek is segítenek, és ha szükség van rá, rekonstrukciós műtétet is tudnak végezni.

Botos Ákos sebész onkológus főorvos elmondta, kitűnő segítséget nyújt az, hogy az eddig Semmelweis Tagkórházban önállóan működő két plasztikai sebész kolléga csatlakozott ehhez a csapathoz. – Az ő szaktudásukkal, az ő tapasztalatukkal ezeket a műtéteket itt, most már a Központi Kórháznak a sebész csapata is végezni tudja.

A daganat eltávolításon kívül szépészeti beavatkozásokat is végeznek.

Révész János főigazgató elmondta, arra rendezkedtek be, hogy évente körülbelül ezer műtét elvégzésére legyen lehetőségük. – Ezeket a műtéteket kifejezetten jó körülmények között tudjuk elvégezni. Ezért biztosítottunk a betegeknek egy önálló fekvőbeteg részleget, biztosítottuk a sebészeknek az önálló, csak erre a célra kialakított műtőt.

Új speciális eszközöket is vásároltak. A korábbi háromhetes várakozási idő pedig az önálló előjegyzési rendszernek köszönhetően öt munkanapra csökkent.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!