Ugrás a tartalomra

Új vezérigazgató az MVK élén

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 05. kedd 12:41
2019. március 18-tól Demeter Péter a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. Az előző cégvezető február közepén, közös megegyezéssel távozott a vállalattól - tájékoztatta portálunkat Miskolc polgármesteri hivatala.

Demeter Péter első diplomáját a győri Széchenyi István Főiskolán közlekedésmérnök szakon, közúti és városi közlekedési szakirányon szerezte, ezt követően a Miskolci Egyetemen végzett közgazdász-szakmérnökként. A Borsod Volán Zrt.-nél – az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. jogelődjénél – kezdte pályafutását Miskolci Személyszállítási Üzemigazgatóként, majd Miskolci Területi Igazgatóként, a regionális szervezetben Forgalmi Igazgatóként szervezte és irányította a megye, majd a régió közösségi közlekedését. Emellett forgalomirányítási és utastájékoztatási projektek vezetőjeként koordinált sikeres fejlesztéseket.

2016-tól az egyik meghatározó, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cég kereskedelmi, később ügyvezető igazgatója. Nevéhez fűződik számos városi, regionális és országos forgalomirányítási, utastájékoztatási projekt sikeres megvalósítása, és részt vett elektronikus jegyrendszer bevezetésében is.

A Közlekedéstudományi Egyesület ezüst fokozatú tagja, rendszeresen publikál és tart előadást városi közlekedési infrastruktúra fejlesztésről és városi okos közlekedési megoldásokról. Demeter Péter jelenleg is Miskolcon él.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!