Ugrás a tartalomra

Újra elindult a komposztkeret-osztás!

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 16. szerda 16:12
E héttől újra lehetőség nyílik átvenni a korábban igényelt komposztkereteket a Városházán. Tavaly a HungAIRy LIFE IP projekt keretében közel 600 db keret került kiosztásra, az önkormányzat tervei szerint 2026-ig folytatódik a program és összesen 2400 komposztálót osztanak ki.
fotó: Juhász Ákos

Kedd délután indult újra a komposztkeret-osztás, melyet ismét az Ökomenedzser Iroda munkatársai szerveznek. Az idén tavaszra tervezett program eddig a járványhelyzet miatt nem indulhatott útjára. A rendezvény része a Herman Ottó Intézet komPOSZTold kampányának is, melynek során országosan népszerűsítik a zöld javak komposztálással történő hasznosítását. 

Aki korábban már regisztrált az ingyenes komposztkeretért, annak nem szükséges újra jelentkeznie, e-mailben értesítik őket a lehetséges időpontokról. Akik még nem regisztráltak, de szeretnének keretet, azok a hungairy@miskolc.hu e-mail címen tehetik meg.

Az igénylőlap a www.miskolc.hu/aktuális/komposztkeret-igenyles-2021 oldalról tölthető le. Azok a miskolciak juthatnak komposztkerethez, akik vállalják, hogy

•    jogkövető magatartást gyakorolva, nem égetik el kerti hulladékaikat,
•    részt vesznek egy 45 perces tájékoztatón, ahol a komposztálás jó gyakorlatához kapnak segítséget,
•    a tájékoztatót követően a komposztkeretet önerőből elszállítják,
•    legalább 3 évig rendeltetésszerűen használják a tulajdonukba kerülő komposztálót,
•    biztosítják a rendeltetésszerű használat ellenőrzésének lehetőségét.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!