Ugrás a tartalomra

Újra Furmint Február Miskolc - Az exkluzív sétálókóstoló

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 29. hétfő 15:24
A Furmint Február Miskolc sétáló kóstoló az idei év kiemelkedő helyi eseményei között. A program a Népkerti Vigadóban szerveződik február 9-én pénteken 17 órától. Az exkluzív rendezvényen mintegy negyven Tokaj-hegyaljai borászat lesz jelen és közel kétszázféle bor kerül terítékre. A program szervezője a Miskolci Borklub és a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda. (támogatott tartalom)

Az idén is Miskolcon a Tokaj-hegyaljai borkultúra úttörői. A nagy borbirtokok és családi pincészetek is képviseltetik magukat a seregszemlén. Tokaj-hegyalja legizgalmasabb furmintjait készítő pincészetei sorakoznak fel újra a Népkerti Vigadóban. Hatodik alkalommal is változatlan a cél: a minőségi borok népszerűsítésére fókuszál a program és egyben a találkozás lehetőségét is kínálja a borászok és borkedvelők között. Közel kétszáz féle nedű kerül terítékre egy térben.

Meglepő, hogy a Tokaj-hegyaljai borászoknak ritkán adódik módjuk miskolci bemutatkozásra. A régió legendás borvidéke, amely a magyar bort a világban is ismertté tette, itthon nagyobb figyelmet követel. Ezért is született a Furmint Február Miskolc ötlete kapcsolódva a már népszerű, azonos elnevezésű országos programhoz. 

A furmint az a szőlőfajta, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, fantáziadús. Alkalmas arra, hogy a hazai és külföldi fogyasztók érdeklődését is felkeltse. 

A szervezők vezérelve a meghívásnál elsősorban a minőségre törekvés, hogy a látogatók nemzetközi mércével mérve is remek borokat kóstolhassanak és azok alkotási folyamataiba is bepillantást nyerhessenek a beszélgetések révén. A jelenlévők között a nagy birtokok (cca.100 hektáron gazdálkodók) tulajdonosai kifinomult stílust, megbízható, szinte állandó minőséget képviselnek. A kis borászatok (cca. 2-8 hektáron gazdálkodók) pedig egyedi, izgalmas, évjáratonként változó nedűket alkotnak, de mindig magas minőség jellemzi őket is. 

Így számíthatunk az idén is a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Degenfeld és Disznőkő Pincészetek, az Árvay Családi Pincészet, a Palkó Borok, a Maison aux Pois, a Harsányi Pincészet, a Tokaj Drei, a Budaházy-Fekete Kúria Borászat, a Czabala és Dimenzió Borászat képviselőire és még sok más kiváló pincészetre. A klasszis nedűk mellett pedig, ahogy mindig jelen lesznek a gasztronómia miskolci kiválóságai is, közöttük az Anyukám mondta, a Végállomás és Desszertem, a Leves, Tókert Étterem, a Via Piano és a házigazda Népkerti Vigadó. 

Furmint Február

A rendezvény változatlanul izgalmas és kihagyhatatlan élmény! 
Részletek: a Facebookon, jegyvásárlás: a www.furmintfebruarmiskolc.hu oldalon. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!