Ugrás a tartalomra

Újra jön, okít és nevel minket Pál Feri atya

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 11. vasárnap 09:24
A népszerű katolikus lelkipásztor és egyben mentálhigiénés szakember szeptemberben újra a Művészetek Házába látogat.
Fotó: Közösségi média

Aktuális előadása középpontjában ezúttal az élet szeretete áll. Pál Feri atya neve ismerősen csenghet még azoknak is, akik nem vettek részt korábban még egyik előadásán sem, vagy soha nem hallottak vele beszélgetést. A Művészetek Házában többször is megfordult az elmúlt években, már-már visszajáró vendégnek számít. 

Nem lesz ez másképp szeptemberben sem, amikor az Elégedetten az élettel – Vágyak, célok, küzdelmek című előadásával érkezik Miskolcra. Vegyünk egy római katolikus papot, adjunk hozzá egy mentálhigiénés szakembert, és ezt fűszerezzük meg egy csipetnyi stand up komikussal - nos, mindez egy személyben Pál Feri, aki elragadó előadásmódjával olyan kérdésekről beszél, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani és azokat érthetővé és átélhetővé tenni.

Nem véletlen az sem, hogy ennyien szeretnék őt látni, hiszen kisugárzása mellett szakmai tudása is hatalmas. Papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel előadásokat fiataloknak a pszichológia, teológia és a mentálhigiéné témaköreiben. Sosem elégszik meg közhelyszerű magyarázatokkal, amivel foglalkozni kezd, annak a mélyére akar ásni, és ezt nagyon jó humorral teszi. 
Szeptemberi előadásának középpontjában az a kérdés áll, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet. Nemcsak úgy elviselni, hanem örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk. Emellett feszegeti azt is, hogy vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, olykor tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt. 

Vagy akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni. Esetleg meg tudjuk ezt a titkot tanulni tőlük? Erre és még sok ehhez kapcsolódó kérdésre keresi a választ Pál Feri atya. Ha mi is szeretnénk közelebb kerülni a megoldáshoz, nincs más teendőnk, mint beülni a MÜHÁ-ba, és meghallgatni élményszerű előadását szeptember 16-án este 7 órakor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!