Ugrás a tartalomra

Újra magyar bajnok a Miskolci Majorette Együttes

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 02. hétfő 09:33
Az országos mazsorett bajnokságon 19 csapat összesen 188 produkciót mutatott be. 
Fotó: Miskolci Majorette Együttes

Hódmezővásárhelyen rendezték meg április 23-án az országos mazsorett bajnokság. A helyi Crystal Dance Club és a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége által szervezett, éjszakába nyúló  megmérettetésen 19 csapat 188 produkcióját értékelte a szakmai zsűri.

Az MKK közleményéből kiderül, a megmérettetésre érkeztek csapatok Szegedről, Debrecenből, Miskolcról, Mórahalomról, Dunaföldvárról, Békéscsabáról, Makóról és Tatabányáról is. 

A küzdelem a bajnoki címért folyt, ami továbbjutást jelent az Európa Bajnokságra, melyet nyáron rendeznek Horvátország tengerparti városában, Zadarban.

Grán Orsolya művészeti vezető kiemelte, nagyon kemény munka áll Miskolci Majorette Együttes mögött, de a többi együttes is maximális felkészüléssel érkezett a versenyre, ezért rendkívül büszke a csapatra. 

- Az együttes tagjai basic junior bot duó/trió kategóriában (Soltész Viktória - Vincze Réka) arany minősítést szereztek, Czinege Szonja master senior mace szóló produkciója és master senior 2bot szóló koreográfiája szintén kiemelt arany minősítéssel első helyen végzett, ezzel megszerezve a magyar bajnoki címet és kvalifikálva magát az Európa Bajnokságra. Szonja a két bajnoki produkciójával a közönség kedvence is lett – mondta.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!