Ugrás a tartalomra

Újraindulnak a tematikus városnézések

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 10. szerda 10:46
Hatodik évadát indítja a tematikus városnézéseinek a MIDMAR Kft. – írja közleményében Miskolc turisztikai szervezete.

A közlemény emlékeztet, az elmúlt öt esztendőben negyvennyolc alkalommal vehettek részt az érdeklődők a Tourinform Miskolc irodából induló programon, amelyek során elsősorban belvárosi helyszíneket keresnek fel. 

A séták alatt olyan intézményekbe, épületekbe is bejuthatnak a résztvevők, amelyek egyébként egyáltalán nem, vagy csak külön engedéllyel látogathatók. 

Különleges helyszínek

- Az idei kínálatban is szerepelnek ilyen helyszínek. Az idén a járvány okozta veszélyhelyzet miatt márciusban nem indulhattak el a séták, de júniustól újra minden hónap második szombatján tartanak városnézést. A biztonságos távolságtartás érdekében ezen a héten két alkalomra is meghirdették ugyanazt a tematikát, a szokásos szombat mellett már 10-én szerdán is bejárhatják a belvároshoz közeli egykori Mindszent és a Csabai kapu legfontosabb helyszíneit – áll a közleményben.

A szerte a világban egyre népszerűbb tematikus városnézések nem csak a turistáknak jelentenek érdekességet, számos visszatérő miskolci látogatója van a programnak.

- A törzsvendégek közül többen csak később csatlakoztak a programsorozathoz, és persze új érdeklődőkre is számítunk, így az igényeknek megfelelően a séták idei témái között van néhány, amely már szerepelt a korábbi években – mondta Kupcsik Sarolta, a séták házigazdája, a Tourinform irodavezetője. „Ezeket újragondolt útvonalon, kiegészített tartalommal járhatják majd végig a vendégek; lesz például irodalmi séta 200 éves és kortárs idézetekkel” – tette hozzá.

Egyre népszerűbb

Teljesen új tematikák is felsorakoznak az idei programsorozatban: a résztvevők megismerkedhetnek majd a tűzoltók emlékhelyeivel, de a modern építészet jegyében is tehetnek majd sétát.

A hatodik éve tartó sétasorozatra többen már sétabérlettel járnak, amely idén is elérhető. Mivel az idei évad később kezdődhetett, a bérletek érvényességi idejét is meghosszabbítják.

A turisztikai szervezet hangsúlyozza, a tematikus séták eddigi népszerűsége és az idei programkínálat is azt üzeni, ebben az évben is érdemes Miskolcon várost nézni – helyieknek és turistáknak egyaránt. A garantált sétákon kívül a MIDMAR Kft. szervezésében természetesen bármikor rendelhető idegenvezetés, amely során igény szerint ismerhetik meg Miskolc értékeit az érdeklődők.

További hírek

Olvasnivaló