Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: Csöbörnek és Hubaynak nem számítanak a miskolciak   

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 16. hétfő 10:58
"Csöbör Katalin szerint üdvözlendő, hogy a kormány újabb 300 millió forintot vonna el Miskolctól, a miskolciaktól. Azoktól a miskolciaktól, akiket neki kellene képviselnie a Parlamentben, akik azt várják el tőle, mint országgyűlési képviselőtől, hogy érdekeiket érvényesítse. Nos, úgy tűnik, Csöbör Katalin valamit félreértett, ő ugyanis a közműadó ötszörösre emelése mellett érvel, szerinte rendben van, hogy a miskolciaktól elvesznek újabb 300 millió forintot. Már meg sem lepődünk, hiszen Csöbör Katalin eddig sem emelte fel a hangját a kormányzati elvonások miatt, eddig sem kérte a fideszes kormánytagokat, hogy ne vegyenek el milliárdokat az önkormányzatoktól, azoktól a miskolciaktól, akiket elvileg ő képvisel" - írja hétfőn kiadott sajtóközleményében a Velünk a Város frakció.

Dr. Varga László országgyűlési képviselő és dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón szólította fel a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőit, hogy a parlamentben ne szavazzanak Miskolc ellen. Ne szavazzák meg, hogy a földben lévő vízvezetékekre kivetett adót felemeljék. Ha mégis megteszik, akkor a miskolciak 300 millió forinttal többet fognak fizetni a kormánynak. 

A közleményben Dr. Varga László és dr. Simon Gábor hangsúlyozza: ez az adó rendkívül igazságtalan és értelmetlen, nem növelni, hanem eltörölni kellene, mint ahogy a Magyar Víziközmű Szövetség levélben kérte is erre a módosítást benyújtó  fideszes képviselőket. Olyan ez, mintha valakit azért köteleznének adófizetésre, mert a lakásában csövek és vezetékek vannak, amelyekért méterenként kell fizetnie. 

A miskolci képviselők felszólítására Csöbör Katalin a valóságot több helyen nélkülözve, a lényeget messziről elkerülve próbált visszavágni, de ezen túl bejelentette: „a MIVIZ Kft. működését érinti a módosítás, ideális víznyerési és műszaki adottságai révén ez viszont kigazdálkodható, de a környező településeket és szolgáltatóikat segíteni fogja a tervezett módosítás.”  

- Felháborító, hogy a miskolciak képviselője azt nyilatkozza, a miskolciak majd „kigazdálkodják” a 300 millió forintos büntetőadót, és ez jó lesz a városkörnyéki kistelepülések számára. Nem tiltakoztak a kormánynál, hogy ne vonja el a város közösségi közlekedésétől a szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen félmilliárd forintos állami támogatást, de az iparűzési adó felfüggesztésére vonatkozó javaslatot sem kifogásolták, amely a város legnagyobb bevételi forrása - emlékeztet a Velünk a Város közleménye. - Csöbör Katalin bejelentésének egyetlen pozitívuma mégis van, maga ismeri be az utóbbi hónapokban nyilvánvalóvá lett tényt: nem tudja, de nem is akarja már képviselni a miskolciak érdekeit - teszik hozzá. 

- Emlékeztetjük Csöbör Katalint és Hubay Györgyöt arra, hogy ők a miskolciak szavazatával kerültek az országgyűlésbe, nekik a miskolciakat kell(ene) képviselniük, ezért ne szavazzanak saját városuk ellen! A miskolciak nem felejtenek! - zárja közleményét a Velünk a Város frakció. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!