Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: a Fidesz-kormány COVID elleni harca megbukott

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 29. szombat 18:49
Miskolcon március 4-ig 324-en vesztették életüket a járvány miatt. 
Miskolci látkép az Avasi kilátóval és az Avasi templommal. Fotó: Juhász Ákos

Kiadta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), hogy a koronavírus-járvány kezdete óta 2021. március 4-ig eltelt időszakban hányan haltak meg koronavírus-fertőzés miatt a magyarországi településeken – írja az index.hu.

A K-Monitor február végén fordult adatigényléssel az NNK-hoz, amely 90 nap után küldte el a dokumentumot. A tényfeltáró szervezet által megszerzett adatsor szerint a harmadik hullám felíveléséig 1990 település szenvedett emberveszteséget, összesen 15659 honfitársunk hunyt el. Azóta ennek sajnos majdnem a duplájánál tartunk.

A témában adott ki sajtóközleményt szombaton délután a Velünk a Város frakció. „A ma nyilvánosságra került adatok szerint március 4-ig 324 miskolci vesztette életét a COVID 19 járvány következtében” – kezdik. 

Felidézik, 2020 nyarán, a koronavírus járvány első hullámát követően orvosok, szakértők számos alkalommal jelezték, hogy rossz irányba tart a kormány védekezéspolitikája, de a Fidesz-kormány nem figyelt Miskolcra, a Fidesz-kormány nem figyelt a miskolciakra. „Városunk a központi szabályok betartására volt kárhoztatva, a kormány pedig többmilliárd forint elvonásával tette szinte lehetetlenné városunk működését és a további segítségnyújtást” – hangsúlyozza a frakció.

Mindeközben - folytatják – „az Orbán-kormány sikerpropagandát hirdetve azt állította, legyőzte a COVID19 járványt. Nem volt igaz, hiszen a harmadik hullámban végül Miskolcon több száz honfitársunk esett áldozatul az Orbán-kormány ostobaságának és dacosságának”.

- Tavaly nyáron a kormány és a Fidesz a meccs félidejében győzelmet ünnepelt, ami végül 324 miskolci ember életébe került március 4-ig. A kormány segítségét az elvont önkormányzati bevételek és a kormányirányítás alá került kórházak testesítették meg, az 5 ezer távozó vagy elbocsájtott egészségügyi dolgozó és a hamis ígéret, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani. 324 miskolcit senki nem gyógyított már meg. Ezt ünnepli most a kormány és a Fidesz a teraszokon, amikor azt hirdeti, legyőzte a járványt. Követeljük, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, összesen hány áldozatot szedett Miskolcon a Fidesz-kormány politikája! Miskolcnak elege van a titkolózásból – zárul a közlemény.


A Covid áldozatai március 4-éig, városonként:
Budapest: 2850
Miskolc: 324
Debrecen: 246
Szeged: 226
Nyíregyháza: 221
Kecskemét: 204
Pécs: 176
Győr: 164
Kaposvár: 142
Szombathely: 137 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke