Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: Miskolc várja az EU-ból érkező források felhasználásáról szóló egyeztetéseket

Utoljára módosítva
2021. január 13. szerda 15:15
Az Európai parlament döntött: az önkormányzatokat is be kell vonni a források elosztásába.

Az Európai Parlament szakbizottságai arról döntöttek, a járvány utáni helyreállítási alapból érkező források elosztásába az önkormányzatokat is be kell vonni. Ezt a Velünk a Város frakció - Miskolc város fejlődésének szempontjából - rendkívül pozitív fejleménynek tartja. Ahogy azt a frakció szerdai közleményében írja, rengeteg pénzről van szó:

Magyarország 2021 és 2026 között 7 milliárd 176 millió euró vissza nem térítendő támogatást kaphat. Az ezzel kapcsolatos döntésekből pedig nem lehet majd kihagyni az önkormányzatokat.

- Miskolc demokratikus városvezetése eddig is nyitott volt a különböző szintű egyeztetésekre, az elkövetkezendőkben is az lesz, a város jövőjét meghatározó számos fejlesztési javaslata van, amelyek a járvány után segítenék megerősíteni a helyi gazdaságot - írja a közleményben a Velünk a Város frakció, akik bíznak abban, hogy az Európai Unióból érkező támogatások hozzásegítik Miskolcot ahhoz, hogy a Kreatív Régió program keretében az elkövetkezendő tíz év során számos gazdasági, infrastrukturális és turisztika projekt is megvalósulhasson.

"Emlékeztetünk arra, hogy a kormány erre vonatkozó ígérete már megszületett.
Miskolc abban is partner lesz, hogy a támogatások felhasználása teljesen átlátható és ellenőrzött legyen, ugyanis a vissza nem térítendő támogatások feltétele, hogy a Fidesz-kormány is képes legyen garantálni a csalás, a korrupció és az összeférhetetlenségek kizárását. Az elmúlt 10 év során az EU-ból származó közösségi források magánzsebekbe való eltérítése miatt az Unió döntéshozói jól láthatóan kételkednek az Orbán-kormány szavahihetőségében, erkölcsi minőségében. Erre minden okuk megvan.
A Velünk a Város frakció számára ebben a kérdésben változatlanul a miskolciak többsége által támogatott nyitott városháza program a mérce, amely a közpénzek felhasználásához a lehető legteljesebb átláthatóságot biztosítja – amit a városért dolgozó vállalkozásoktól, partnerektől is megkövetel.
Miskolcon nem fog múlni, hogy a város friss támogatási forrásokhoz jusson, amelyek a miskolciak számára leghasznosabb fejlesztések megvalósulását szolgálhatják" - fogalmaz a várost vezető frakció közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!