Ugrás a tartalomra

Veres Pál: Ha nem tudunk a problémáról, akkor segíteni sem tudunk

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. augusztus 04. szerda 09:37
A Nyitott Városháza Program alapelve, hogy az önkormányzat várja a lakosok igényeit, visszajelzéseit, és azok figyelembevételével igyekszik fejleszteni Miskolcot. A legújabb, augusztus 3-i polgármesteri bejáráson – Badány Lajos önkormányzati képviselő körzetében – erre (is) láthattunk jó példákat.
Mocsári László képgalériája

A polgármesteri körzetbejárások sorozata Miskolc 1. számú választókerületében folytatódott. Az egyebek mellett a Selyemrétet, a Zsarnai telepet és a Szentpéteri kapu egy részét is magába foglaló terület önkormányzati képviselője, Badány Lajos úgy választotta ki a bemutató túra állomásait, hogy példákat prezentáljon megvalósult fejlesztésekre és még az önkormányzat előtt álló feladatokra is.

Sokszor ezek maguktól a lakosoktól érkeznek, amelyeket az önkormányzat örömmel fogad. Az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Selyemréti Tagóvodájában voltak már felújítások, sőt Badány Lajos mászókával is segítette az intézményt, azonban Nemesi Ilona tagóvodavezető a bejárás során további problémákat sorolt: a hullámpalát elverte a jég, a lépcsőre linóleum kellene és a szigetelés felújítása is sokat segítene. A tagóvodavezető önszorgalomból összeállított egy listát a megoldandó feladatokkal, amelyet köszönettel vettek a politikusok.

Máshol alig észrevehető apróságok teszik szebbé életterünket. A Bólyai utcán – a selyemréti általános iskola mellett – a járdaszakasz újult meg Badány Lajos választókerületi alapjából. A képviselő elmondta, hogy további hasonló fejlesztéseket tervez a körzetben, illetve a lehetőségek tükrében szeretné aszfaltozni a zúzalékos utakat.

A Miskolci Állategészségügyi Telepen korábban lecserélték már a kennelek tetejét, ugyanakkor Szegedi Eszter telepvezető elmondta, hogy gyakorlatilag teltházzal működnek. Javaslatokat is megfogalmazott: fontos lenne az örökbefogadási programok népszerűsítése, illetve a jog erejével elejét venni annak, hogy egyáltalán a „gyepire” kerüljenek az állatok.

Együtt a lakosokkal

Végezetül a Gyóni Géza utcára látogatott el Veres Pál és Badány Lajos, ahol egy felújított játszótér történetét ismerhette meg a polgármester. A korábban használhatatlan állapotú terület a helyiek és képviselőjük társadalmi munkájának, illetve a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kollégáinak köszönhetően újult meg. Badány Lajostól megtudtuk, hogy a lakosok nagyon örültek a fejlesztésnek, ő pedig igyekszik folytatni a megkezdett munkát.

Veres Pál összegzésként elmondta, a többi körzethez hasonló problémákkal találkozott a bejárás során: jelentős az igény például intézmény- és útfelújításokra. Ezeket a nagyobb volumenű beruházásokat szeretné majd az önkormányzat európai uniós források segítségével megvalósítani. Hozzátette, hogy azért hirdették meg a Nyitott Városháza Programot, mert várják a miskolciak visszajelzéseit: írják meg képviselőjüknek, hogyan tehetné szebbé életterüket a miskolci önkormányzat. „Ha nem tudunk a problémáról, akkor segíteni sem tudunk” – zárta gondolatait a polgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!