Ugrás a tartalomra

Videón, ahogy újjászületik az Avasi kilátó

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 02. hétfő 08:39
Mint ismert, nemcsak maga a kilátó, hanem a környezete is új köntöst ölt magára.
Fotó: Horváth Csongor

A magyarepitok.hu vette észre, hogy az építőipari cég minap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben bemutatják: hogyan halad az Avasi kilátó fejlesztése. Mint írják, a kilátóban új tetőrétegrend készül, mellette jól halad a festés, illetve a homlokzati hőszigetelés is. Az étteremben pedig a szerkezetépítési munkálatokon dolgoznak.

A szakportál emlékeztet, hogy a mintegy 900 millió forintos teljes projektben az építmény sziluettje, illetve kinézete lényegileg nem változik meg, viszont korszerűsítik azt. A munkálatokhoz a terveket az Ybl Miklós-díjas Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze készítette el.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: a felújítás során statikailag megerősítik az épületet, kicserélik az épületgépészetet és a padlóburkolatot, eltávolítják a felesleges antennákat, valamint megerősítik a lépcsőket és kijavítják a falakat.

Miskolc érted fejlődik: Avasi kilátó ReStart (minap.hu)

Továbbá az éttermet is felújítják és a földszinti szabadtéri terasz is újjáéled, alkalmassá válik kulturális programok megtartására. Lecserélik az épületet körülvevő díszburkolatot, illetve a kandelábereket is. Egy sétányt is kialakítanak a kilátó közelében, és felújítják a Győri Nagy Lajos lépcsősort, illetve a Toronyalja utcát.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!