Ugrás a tartalomra

Visszatért az élet a sportpályákra

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 29. péntek 10:37
A járványügyi szigorítások enyhítésével visszatért az élet a sportpályákra is. Több szabályt még be kell tartani, de a mozogni vágyók már kötetlenebbül sportolhatnak. A pályákat és a csarnokokat pedig fokozatosan megnyitják a nagyközönség előtt.

Május elejétől több miskolci létesítmény is megnyitotta kapuit a sportolni vágyók számára. Egyre többen élnek a lehetőséggel, és a jó időnek is köszönhetően újra szívesen választják a szabadtéri mozgást.

A szabályok szerint a sporttelepeket csak tünetmentes és egészséges emberek vehetik igénybe.

A futók egyébként azért is örülnek, mert most visszatérhettek a megszokott pályára, ami egészségesebb – és biztonságosabb is, mondta el a Miskolc Televíziónak Szabó István. – Akik szeretnek futni, azok „kiszorultak” az aszfaltútra, ami egyrészt megviseli az ízületeket, ráadásul a forgalom miatt balesetveszélyes is.

A szabadtéri kondiparkok is újra használhatók. Sokan igénybe is veszik őket, hiszen az elmúlt időszakban csak otthon tudták a gyakorlatokat elvégezni. Azok közül is csak azokat, amelyekhez nem kellettek speciális eszközök. Rucskai Krisztián úgy fogalmazott, „felszabadultabban” sportolnak azóta, hogy ki lehet jönni a szabad terekre. – Számomra ez egy nagy kikapcsolódás a mindennapokban.

Minap-archív fotó: Juhász Ákos

A sportegyesületek edzéseit szigorú szabályok betartása mellett tartják; 5-6 fős kiscsoportok edzhetnek egyszerre, a másfél méteres távolságot pedig kötelező tartani. Ezek a szabályok vonatkoznak az egyéni sportolásra is. A szigorítások lazításával a miskolci sportlétesítmények is sorra nyitnak ki. Ujj Péter, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta, május elejétől igénybe vehetik az üzemeltetésükben lévő Miskolci Atlétikacentrumot, MVSC Sporttelepet, Ifjúsági Sport telepet és a Szentpéteri Kapui sporttelepet. A Kemény Dénes uszodát és a Diósgyőri Taguszodát az országos korlátozások feloldásáig nem használhatják a sportolók. A következő időszakban további enyhítések várhatók.

Amint arról korábban tájékoztatást adtunk, május 30-án nyit ki a város két, nyitott légterű fürdője, a Miskolctapolcai és a Selyemréti Strandfürdő. Mindkét helyen a kormányrendeletnek megfelelően biztosítják a pihenő helyeket. A Selyemréti Strandfürdő reggel 6 és este 8 óra között fogadja vendégeit. A Miskolctapolcai Strandfürdő két idősávval tart továbbra is nyitva, így reggel 7 és 9 óra között az úszójeggyel- és bérlettel rendelkezőket, reggel 9 óra és este 7 óra között pedig a többi fürdőzőt várja. A Miskolctapolca Barlangfürdő viszont zárt légterű fürdőkomplexum, így határozatlan ideig továbbra sem fogadhat fürdővendéget.

A Miskolctapolcai Bobpálya már megnyitott, minden nap 10 és 18 óra között várja vendégeit. A bobpálya melletti Kalandtúrapark most még csak hétvégente van nyitva 10 órától.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!