Ugrás a tartalomra

Vörös István az Adyban – Tele lesz a város szerelemmel…

Utoljára módosítva
2020. szeptember 29. kedd 10:11
A karantén miatt, áprilisban elmaradt koncert pótlásaként, október 9-én, az Ady Endre Művelődési Házban lép föl Vörös István és zenekara. A koncerten megszólalnak az énekes-gitáros-szerző legismertebb dalai, a Prognózistól napjainkig, melyeket több generáció is magáénak érez.

A hazai kultrock elsőszámú képviselőjének több mint négy évtizedes pályafutását huszonnégy hanghordozó, három DVD-lemez, számtalan élő koncert és zajos közönségsiker fémjelzi. Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom…, Kutyavilág, Minden viharon át , Ne zavarjon senki, Magányos utazó, vagy Minden percért kár, a tinédzsertől a nagy generációig mindenki azonnal rávágja: Vörös István.
A népszerű énekes 15 éves korában kezdett zenélni különböző amatőr zenekarokban, 17 évesen került Radics Béla helyére Nevada zenekarba, majd több rockbanda: Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis megalapítása után, 1999-től, saját nevével fémjelezve koncertezik, és jelenteti meg lemezeit.
Nemrég adták ki az előadó első könyvét Önvallomás címen, ami egy életrajzi regény – ez, a régi Prognózis-sláger után, az Én az időt nem sajnálom alcímet kapta. A könyvben szó esik gyerekkorról, szerelemről, a művészi pálya kiismerhetetlen labirintusairól, a szerző dalairól és a pályán töltött eddigi negyvenöt évről. A könyv melléklete, a MOM Kulturális Központban, 2018 márciusában rögzített Jubileumi koncert 60 perces, rövidített változata.
2020 márciusában érkezett egy friss album is, Anyu levelei címen, amely új dalokat tartalmazott. Érdekesség, hogy harminckét év után ismét bakeliten, limitált kiadásban jelent meg egy anyag „Vörös tollából”, ami természetesen CD-n is hozzáférhető.
Miskolcra még az október 25-ei, budapesti - MOM Kulturális Központ- koncertje előtt érkezik Vörös Pisti és csapata, így tekinthetjük ezt egy bemelegítő nagykoncertnek is. Koncertkezdés: 20 óra, szájmaszk viselése kötelező a rendezvényen!

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!