Ugrás a tartalomra

Zenei adomány a Búza téri templomban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 14. szerda 11:53
Különleges produkcióval készülnek a hétvégére a Miskolci Szimfonikusok. Karl Jenkins: Stabat Materét prezentálják a Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszony Görögkatolikus székesegyházban. 
Fotó: Rogosz Péter

A Miskolci Szimfonikus Zenekar mindig feladatának tekintette a kortárs művek műsorra tűzését, a templomi koncertek szervezését, az adakozást és az ingyenes programok biztosítását a zenekedvelő közönségnek. A szeptember 16-i koncertben mindez egyesül a Búza téri templomban. A hangverseny látogatása díjtalan, adománydobozt helyeznek ki, amelybe tetszőleges összeget bedobva lehet a templomot támogatni.

Karl Jenkins Stabat Matere Mária, Krisztus édesanyjának szenvedését meséli el keresztfánál. A szöveg legtöbb adaptációjával ellentétben Jenkins a latinon és az angol anyanyelvén kívül más nyelveket is használ. A tizenkét tételes mű hat tétele az eredeti verstől eltérő szöveget használ. Ezek közé tartozik például az "Ave verum " kórusfeldolgozása, "And The Mother Did Weep", ami egyetlen sort tartalmaz, amelyet egyszerre énekelnek angolul, latinul, görögül, arámiul és héberül.

A koncert előadásában a Miskolci Szimfonikus Zenekar partnerei lesznek a kisvárdai Arcadelt Kamarakórus és a hatvani Polifónia Vegyeskar. Előbbi együttes művészeti vezetője Faragó Sándor lesz a hangverseny karmestere is. A hatvaniak vezetője pedig Miskolc egyik meghatározó zenei személyisége Regős Zsolt.

A koncert szeptember 16-án, pénteken 17:30-kor kezdődik a Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszony Görögkatolikus székesegyházban. A műsort másnap, szeptember 17-én a tállyai Kerekdomb Fesztiválom is előadják a szimfonikusok.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!