Ugrás a tartalomra

33. Kamarás Kupa: a megye legjobb kosárlabdázó fiataljai Miskolcon

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 16:08
Harmincharmadik alkalommal tisztelegtek a Kamarás házaspár emléke előtt, és rendezték meg a Kamarás Kupát a Diósgyőri Gimnáziumban. A kétnapos kosárlabdatornán évről-évre a megye négy legjobb leány és fiú középiskolás kosárlabdacsapatai mérik össze tudásukat.
Mocsári László képgalériája!

A gimnázium testnevelés tagozatának komoly múltja az országszerte jól ismert Kamarás házaspár nevéhez köthető, akik kimagasló eredményeket értek el a sport, különösen az atlétika és a kosárlabda területén. Több mint három évtizede tisztelegnek Kamarás István és Kamarás Istvánné Rohonczi Mária emléke előtt a kétnapos sportrendezvénnyel.

A megye legjobb lány és fiú kosárlabdacsapatai két napon át küzdöttek a trófeákért. Az utolsó másodpercig kiélezett volt a záró mérkőzés. A torna legjobb lány csapatának járó trófeát a Herman Ottó Gimnázium csapata nyerte el, a legjobb fiúcsapat trófeáját pedig az Eötvös József Gimnázium csapata vehette át. Kiss János köszöntőjében utalt az utolsó mérkőzés kiélezettségére, hogy az utolsó másodpercben dőlt el a győzelem sorsa.

– A fegyelemről, a taktikáról, koncentrálásról, a sikerről, vagy a kudarcról, és ezek megéléséről, majd a másik csapatnak történő gratulációról szól a sport – fejtette ki az alpolgármester.

Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium igazgatója kifejtette, sportbarátságok szövődtek, és tehetségek csillogtatták meg magukat. – Az viszont, hogy egy másodperc alatt dőljön el egy mérkőzés sorsa, ezt az NBA-ben szoktuk csak megtapasztalni – emelte ki.

A lányoknál a Herman Ottó Gimnázium, a fiúknál az Eötvös József Gimnázium csapata nyerte a 33. Kamarás Kupát. A diósgyőri fiatalok két második hellyel gazdagodtak.

A gimnázium számos élsportolót adott már a városnak. A közeljövőben sportfejlesztések is lesznek az intézményben. Az iskola tornaterme például már szeptemberre megújul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!