Ugrás a tartalomra

Állatkertben született elefánt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 27. péntek 10:26
Elefánt jött a világra pénteken reggel a prágai állatkerben - közölte Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a Twitteren.

Az elefántbébi és anyja, az indiai származású Tamara is egészségesek. A kis elefánt nemét egyelőre nem tudják. Az igazgató szerint napokon belül megszületik a másik elefánt, Janita utódja is.  Mindkét kis állatnak az Ankhor nevű hím az apja.

Tamara és Janita 2016-ban szültek először, a két - ma már egytonnás - elefántborjú, Rudolf és Maximilián voltak az első elefántbébik, akik a prágai állatkertben fogantak.

Prágában jelenleg hét elefánt él. A csoport legidősebb tagja a Gulab nevű nőstény, aki 1966-ben került Prágába. Mindnyájan az Elefántok völgyében élnek, amelyet 2013-ban hozott létre az állatkert 500 millió koronás költséggel. Európában ez az egyik legnagyobb speciális elefántlakhely.

A prágai állatkertben jelenleg mintegy 670 fajta állat látható. Az állatkertet tavaly 1,5 millió látogató kereste fel, s a cseh főváros egyik legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetessége.    

További hírek

Olvasnivaló