Ugrás a tartalomra

Felsorakozott az ellenzék Veres Pál mögé - A Földes igazgatója polgármester akar lenni

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 01. hétfő 13:09
Videóüzenetben jelentette be Veres Pál hétfő délelőtt, hogy - ahogy fogalmaz - független polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választáson.

Veres Pál – aki, mint ismert, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója – a Facebookon közzétett videóban arról beszél, hogy elfogadta a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület felkérését, és elindul az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként.

– Az elmúlt években szinte valamennyi politikai irányból megkerestek, de mindenkinek ugyanazt mondtam: engem nem érdekel a pártpolitika – húzta alá. – Kinyilvánítottam, hogy soha nem voltam pártember, és nem is akarok az lenni. Én szeretnék mindenkivel együtt dolgozni, függetlenül attól, hogy milyen világnézetű, vallású, korú és származású. Veres Pál kijelentése érdekesnek tűnik annak fényében, hogy - az Index tudósítása szerint - valamennyi ellenzéki párt beáll a Földes iskolaigazgatója mögé. 

A videóban Veres Pál többek között arról is beszél, hogy szeretnék „felrázni a város közéletét”, és egy „széleskörű közgondolkodást elindítani”. Veres Pál hozzátette: rövidesen megismertetik a miskolciakkal a maguk javaslatait is, amiről szintén kikérik majd a helyiek véleményét.

Igyekeztünk tájékozódni, információkat szerezni az őt felkérő egyesületről, de honlapjuk még igen kezdetleges; az mindenesetre kiderült, hogy „tizenegy tettre kész miskolci, politikai pártoktól független lokálpatrióta szövetkezett arra, hogy aktívan részt vegyen Miskolc közéletében”. A József Attila utcai székhelyű egyesületet a honlap szerint 2019. március 26-án alapították. Céljuk igen általános: közösségfejlesztés, a miskolci lakosság közérzetének javítása, a közügyek iránti nagyobb érdeklődés felkeltése; vélemények és javaslatok gyűjtése, az alkotó lokálpatriotizmus erősítése. Az viszont, hogy kik ezek a tettrekész civilek, nem derül ki. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!