Ugrás a tartalomra

Folytatódik a nyomortelep-felszámolás

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 19. csütörtök 15:58
A Kabar utcában folytatódott a nyomortelep felszámolási program: egy háromlakásos, romos társasházat bontottak le. A lakókat kiköltöztették az ingatlanból, akiknek az önkormányzat szociális bérlakást biztosított. 2014 óta Miskolcon több száz romos ingatlant ürítettek ki, vagy bontottak le.

A Kabar utca 42. szám alatt egy háromlakásos épületet és egy tárolót kellett lebontani. Az ajtókat, ablakokat korábban kiszedték, már csak az épület falát és a tetőzetet kellett csütörtökön lebontani. A Kabar utcai telepen korábban 54 lakás volt, mára csupán 18 lakásban laknak.

Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő azt mondta a Miskolc Televíziónak: egy uniós pályázat keretében a Vasgyárban több szociális bérlakás megújítására kerül sor, ahova az itt lakókat fogják majd beköltöztetni. – Ettől komfortosabb lakás lesz a számukra – emelte ki. Hozzátette: rendkívül nagy problémát jelentett az itt lakóknak, hogy rengeteg szemét volt.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a városvezetés elkötelezett a nyomortelepek felszámolása iránt, így hamarosan újabb romos ház tűnik majd el a Kabar utcából.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!